Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σύγχρονος πρίγκιπας της pop, Prince

Advertisement

Ο Prince γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 από γονείς μουσικούς. Πήρε το όνομά του από το τζαζ γκρουπ που είχε ο πατέρας του, τους Prince Rogers Jazz Trio, ενώ το παρατσούκλι του ήταν Σκίπερ.

Πριν γίνει διάσημος και πλούσιος ήταν ένα φτωχόπαιδο που καθόταν έξω από τα μπεργκεράδικα για να μυρίσει το φαγητό.

Ενώ έγινε διάσημος για τα σέξι τραγούδια και τη σέξι εμφάνισή του αφότου έγινε μάρτυρας του Ιεχωβά αρνιόταν να ερμηνεύει παλαιότερα κομμάτια του που είχαν ερωτικό/σεξουαλικό περιεχόμενο όπως τα ‘Darling Nikki’ και ‘Little Red Corvette’.

Advertisement

Ο Πρινς έγραψε το πρώτο του τραγούδι στα 7 του χρόνια και έκανε το πρώτο του συγκρότημα στα 13. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του έγραψε τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, πολλές φορές με ψευδώνυμο. Μερικά από τα πιο γνωστά του είναι το Manic Monday των Bangles, το I Feel For You για την Chaka Khan και, φυσικά, το Nothing Compares 2 U για την Sinéad O’Connor.

Με την ετεροθαλή αδερφή του Lorna Nelson έφτασαν στα δικαστήρια για το τραγούδι «U Got the Look» από το άλμπουμ «Sign ο’ the Times». Τελικά το δικαστήριο δικαίωσε τον Prince.

Υπήρξε φαν των Μπιτλς και της Τζόνι Μίτσελ στην οποία μάλιστα έστελνε γράμματα όταν ήταν μικρός. Ο Prince, στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, συχνά συγκρινόταν από τα media με τον Jimi Hendrix, κάτι που τον ενοχλούσε. Σε μία συνέντευξή του στο Rolling Stone, είχε πει ότι η σύγκρισή αυτή γινόταν «μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρος».

Advertisement

Αν και υπερβολικά αδύνατος λάτρευε να τρώει μακαρόνια και να τα συνοδεύει με χυμό πορτοκάλι.

Εδώ και δεκαετίες πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τι κρύβουν οι στίχοι του ‘Purple Rain’. Μερικοί πιστεύουν ότι μιλάνε για το τέλος του κόσμου, ένα θέμα που ενδιέφερε πολύ τον Prince στα μέσα των ‘80ς. “When there’s blood in the sky – red and blue = purple… purple rain”. Άλλοι πιστεύουν ότι το ‘Purple Rain’ συμβολίζει μία νέα αρχή. Μοβ, όπως είναι ο ουρανός το ξημέρωμα, και βροχή, το στοιχείο της κάθαρσης.

Το 2006 έβαλε 14 μοβ εισιτήρια σε τυχαία αντίτυπα του άλμπουμ του «3121” και οι τυχεροί φανς ταξίδεψαν σε μία πριβέ συναυλία στο σπίτι του Prince, στο Λος Άντζελες.

Advertisement

Γύρισε την ταινία ‘Purple Rain’ και έκανε συνολικές εισπράξεις 68.392.977 δολαρίων ενώ κόστισε μόλις 7 εκατομμύρια για να γίνει. Η επόμενη ταινία του δεν είχε ίδια τύχη. Το ‘Graffiti Bridge’ ήταν παταγώδης αποτυχία, τόσο εισπρακτικά όσο και στις κριτικές. Ήταν υποψήφιο για πέντε Χρυσά Βατόμουρα.

Ο Michael Jackson επρόκειτο να ηχογραφήσει το ‘Bad’ σε ντουέτο με τον Prince, αλλά ο Prince ήταν λίγο δυσαρεστημένος με την πρώτη ατάκα στους στίχους του τραγουδιού και έτσι δεν έγινε η συνεργασία. Ο Πρινς έπαιξε επίσης κιθάρα στην ηχογράφηση του ‘Like a Prayer’ της Madonna.

Μια παράξενη εμφάνισή του ήταν όταν είχε τραγουδήσει το 2013, στο Σικάγο, στον γάμο του σκηνοθέτη των Star Wars, Τζορτζ Λούκας με την Μέλοντι Χόμπσον. Κάποιοι λένε ότι ο Λούκας του χάρισε ένα μοβ φωτόσπαθο, κατόπιν. Ο Prince και η Amy Winehouse παραλίγο να συνεργαστούν. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ήταν αφοσιωμένος φαν της κι εκείνη, όταν το έμαθε, είχε πει: «Θα άφηνα τα πάντα για να συνεργαστώ μαζί του…»

Advertisement

Τον απασχολούσαν πολύ τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και δε δίσταζε να κάνει μηνύσεις ακόμα και σε φανς του για παράβαση και παράνομη ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση», επειδή είχα ανεβάσει αποσπάσματα από συναυλία του, στο YouTube, όπως επίσης είχε απαγορεύσει να επεμβαίνουν στις φωτογραφίες του. Η εμφάνισή του και κυρίως τα μαλλιά του τον απασχολούσαν πολύ. Κάποτε, είχε πληρώσει τους ιδιοκτήτες ενός κομμωτηρίου για να κλείσουν το κατάστημα σε όλη την πελατεία τους και να του φτιάξουν τα μαλλιά.

Το 2010 έκανε την δήλωση ότι «Το internet έχει τελειώσει. Όπως συνέβη και με το MTV κάποτε που ήταν μόδα και ξαφνικά ξεφούσκωσε. Και εν πάση περιπτώσει όλα αυτά τα κομπιούτερ και τα ψηφιακά gadgets δεν είναι κάτι καλό. Απλώς γεμίζουν το κεφάλι σου με νούμερα και σου κάνουν κακό».

Ο ίδιος δεν άκουγε τα παλιά του άλμπουμ ποτέ. Ο σύγχρονος θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Κάρβερ της Μινεσότα, στις 10:07 το πρωί της 21ης Απριλίου 2016.

Advertisement

Όταν οι φήμες ήθελαν να έχει πεθάνει από καταχρήσεις, ο σωματοφύλακάς του Chris Gaither δήλωσε ότι ο Prince δεν ήταν άνθρωπος των καταχρήσεων και ήταν ιδιαίτερα υγιής. «Η μόνη περίπτωση που έπαιρνε κάτι, ήταν όταν αισθανόταν άρρωστος ή χωρίς ενέργεια και ερχόταν ένας γιατρός που του έκανε μία ένεση με βιταμίνη Β-12. Εκτός από αυτό, δεν έπαιρνε τίποτα άλλο. Είχε πολύ ενέργεια από τη φύση του».

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας πολύ καιρό αργότερα έδειξαν πως ο πρίγκιπας της μουσικής είχε πάρει υπερβολική δόση Percocet, ενός αναλγητικού με ακεταμινοφένη και οξυκωδόνη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους οξείς πόνους που είχε στο ισχίο του.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement