Νέα κατρακύλα για το Bitcoin μετά από επίθεση χάκερ με λεία εκατομμυρίων

Advertisement

Απότομη πτώση σημειώνει το Bitcoin, τις τελευταίες ώρες, μετά την επιτυχημένη επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο νομισμάτων της Νότιας Κορέας, Coinrail, με λεία εκατομμυρίων.

Το Coinrail επιβεβαίωσε την κυβερνοεπίθεση με ανάρτησή του στο Twitter, την Κυριακή, με αποτέλεσμα η ισοτιμία bitcoin- δολαρίου να καταγράψει αμέσως πτώση 10%.

Αν και το Coinrail περιορίστηκε στο να παραδεχτεί ότι το 30% των κρυπτονομισμάτων που ανταλλάσσονταν εκείνη την ώρα «έκαναν φτερά», το πρακτορείο Yonap εκτιμά πως οι χάκερς κατάφεραν να κλέψουν e-νομίσματα συνολικής αξίας 37,15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement

Ωστόσο οι κυβερνο-ληστές δεν θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα καθώς τα δύο τρίτα των κλεμμένων αποσύρθηκαν ή «πάγωσαν» από το σύστημα συναλλαγών. Για το υπόλοιπο 30% των κλοπιμαίων οι έρευνες συνεχίζονται.

Μέσα σε μία μόνο ώρα, το πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα στον κόσμο είχε πέσει από τα 7.125 δολάρια στα 6.627 στο Bitstamp, προκαλώντας αλυσιδωτές απώλειες και σε άλλα κρυπτονομίσματα.

Η τελευταία ηλεκτρονική επίθεση έρχεται να υπενθυμίσει τόσο τα κενά ασφάλειας όσο και την έλλειψη σχετικών κανονισμών για τις αγορές κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως – που αποτελούν τα δύο πιο τρωτά σημεία αυτής μεθόδου συναλλαγών, σύμφωνα με τους επικριτές της.

Advertisement

Οι αρμόδιοι του ανταλλακτηρίου Conrail πάντως διαβεβαίωσαν ότι το 70% των ηλεκτρονικών νομισμάτων είναι ασφαλώς αποθηκευμένα σε ένα «παγωμένο πορτοφόλι» (εκτός δικτύου).

Οι αστυνομικές αρχές της Νότιας Κορέας έχουν στην κατοχή τους στο ιστορικό πρόσβασης στο ανταλλακτήριο και το αναλύουν ώστε να εντοπίσουν τους δράστες.

Τα αλλεπάλληλα προβλήματα στις συναλλαγές έχουν οδηγήσει σε έναν κατήφορο χωρίς προηγούμενο το Bitcoin που λίγο πριν τα Χριστούγεννα ανταλλασσόταν για 20.000 δολάρια και τώρα διακυμαίνεται στη «γειτονιά» των 6.700 δολαρίων.

Advertisement

Τον Ιανουάριο, κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων είχαν κλαπεί από το ανταλλακτήριο νομισμάτων Coincheck στην Ιαπωνία, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις δύο επιθέσεις στο νοτιοκορεάτικο Youbit, που αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και να κλείσει.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement