Αυτό το συγκλονιστικό εξώφυλλο του TIME ο Τραμπ θα το θυμάται για καιρό

Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΤΙΜΕ επιλέγει να «κοσμήσει» το εξώφυλλο του με την φυσιογνωμία που λέγεται Ντόναλντ Τραμπ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που του ασκεί δριμύτατη κριτική για την πολιτική του απέναντι στους μετανάστες και για τις εν γένει πρακτικές του.

Όμως, αυτή τη φορά ο συνδυασμός κριτικής, συναισθηματικής ευφυΐας και αισθητικής του εξωφύλλου, ενδεχομένως να διεκδικήσει βραβείο. Σε ένα κατακόκκινο φόντο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται όρθιος να κοιτά χαμηλά. Τι κοιτά; Το κορίτσι που το πρόσωπο του έμελε να σφραγίσει τη βάρβαρη πρακτική του χωρισμού των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους μέσα από τον φακό του βραβευμένου με Πούλιτζερ, φωτορεπόρτερ John Moore.

Όσο για τον τίτλο; Λιτός, ειρωνικός και απολύτως σαφής. «Καλωσήρθες στην Αμερική».

Advertisement

Χωρίς δισταγμό, η διεύθυνση σύνταξης του κραταιού περιοδικού επέλεξε αυτό το φωτογραφικό κολάζ να γίνει το εξώφυλλο του τεύχος που θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σε μια προσπάθεια να διαδοθεί το μήνυμα εναντίωσης σε ένα από τα δεινά που συμβαίνουν στην Αμερική, ακυρώνοντας κάθε έννοια ανθρωπισμού και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement