Νεφέλη: Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα πλήξει

Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει ο καιρός σήμερα καθώς η «Νεφέλη» συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας με βροχές, καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Από τις πρώτες ώρες της ημέρας έως και το ξημέρωμα σημειώθηκαν βροχές κυρίως στα κεντρικά και δυτικά, ενώ λίγες καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο.

Κατά το υπόλοιπο της ημέρας τα φαινόμενα θα ενισχυθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα σύμφωνα με το meteo.gr.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου δε θα ξεπεράσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα καιρικά φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 27/06 η «Νεφέλη» θα συνεχίσει να επηρεάζει τον καιρό της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει στους 27-29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο.

Ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται στις περιοχές που θα εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα.

Την Πέμπτη 28/06 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση την Παρασκευή 29/06.

[lifo]

Δείτε και αυτά: