Νεφέλη: Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα πλήξει

Advertisement

Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει ο καιρός σήμερα καθώς η «Νεφέλη» συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας με βροχές, καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Από τις πρώτες ώρες της ημέρας έως και το ξημέρωμα σημειώθηκαν βροχές κυρίως στα κεντρικά και δυτικά, ενώ λίγες καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο.

Κατά το υπόλοιπο της ημέρας τα φαινόμενα θα ενισχυθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα σύμφωνα με το meteo.gr.

Advertisement

Τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου δε θα ξεπεράσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα καιρικά φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Την Τετάρτη 27/06 η «Νεφέλη» θα συνεχίσει να επηρεάζει τον καιρό της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει στους 27-29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο.

Ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται στις περιοχές που θα εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα.

Advertisement

Την Πέμπτη 28/06 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση την Παρασκευή 29/06.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement