«Νιώθω το δηλητήριο να καίει τον λαιμό μου» – Τα τελευταία λόγια του 8ου θανατοποινίτη που εκτελέστηκε φέτος στο Τέξας

Advertisement

Οι αρχές της πολιτείας του Τέξας εκτέλεσαν Αφροαμερικανό που καταδικάστηκε με την εσχάτη των ποινών διότι δολοφόνησε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος κατά τη διάρκεια ληστείας το 2004, παρά τις εκκλήσεις συγγενών του θύματος προς τον κυβερνήτη να του χαρίσει τη ζωή.

Ο Κρίστοφερ Γιανγκ, 34 ετών, εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στην πόλη Χάντσβιλ του Τέξας για τη δολοφονία του Χασμούκ Πατέλ στο παντοπωλείο του στο Σαν Αντόνιο, γνωστοποίησαν οι αρχές της Πολιτείας.

Ο καταδικασθείς δεν αρνήθηκε στιγμή ότι διέπραξε τον φόνο, αλλά επέμενε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 53χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ήταν, όπως έλεγε, μεθυσμένος και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Advertisement

Ο Αφροαμερικανός γνώριζε το θύμα του και την οικογένειά του. Ακόμη και η οικογένεια του θύματος εναντιωνόταν στην εκτέλεση του 34χρονου Αφροαμερικανού.

Τα τελευταία λόγια του θανατοποινίτη μετά τη χορήγηση της θανάσιμης ένεσης ήταν: «Νιώθω το δηλητήριο να καίει τον λαιμό μου. Αγαπώ την οικογένεια του Πατέλ, όπως κι αυτοί με αγάπησαν». Στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του και σε 30 δευτερόλεπτα πέθανε.

Ο Γιανγκ έγινε ο 13ος αμερικανός φυλακισμένος που εκτελέστηκε φέτος κι ο 553ος στο Τέξας αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποκατέστησε τη δυνατότητα επιβολής της θανατικής ποινής, το 1976.

Advertisement

Το Τέξας είναι η αμερικανική πολιτεία που έχει προχωρήσει στις περισσότερες εκτελέσεις καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών από οποιαδήποτε άλλη.

Πριν από την εκτέλεση του Γιανγκ, οι αρχές του Τέξας είχαν θανατώσει άλλους επτά κρατούμενους φέτος.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement