Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι γεγονός ότι ζούμε έναν φορολογικό… παροξυσμό σε ό,τι έχει να κάνει με τη νομοθεσία που αφορά τα οικονομικά μας κυρίως.
Σε άλλες χώρες του κόσμου όμως, κυβερνήσεις και δήμοι, προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη θεσπίζουν νόμους, όχι πάντα παράλογους, αλλά σίγουρα αστείους, ενώ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, χωρίς καμία χρησιμότητα.
Ας δούμε τους πιο χαρακτηριστικούς, τους οποίους καλό είναι να έχετε κατά νου για να αποφύγετε περιπέτειες και προβλήματα, αν τύχει και ταξιδέψετε σε κάποιον από τους συγκεκριμένους προορισμούς.
Στην περίφημη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, επειδή το κακό με τα περιστέρια είχε παραγίνει, θεσπίστηκε νόμος που απαγορεύει στον κόσμο να τα ταΐζει.
Στη Γερμανία και όσον αφορά τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, απαγορεύεται να μείνεις από βενζίνη επειδή είναι προφανές πόσο επικίνδυνο είναι να βρεθεί κάποιο όχημα ακινητοποιημένο σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Επομένως, οι οδηγοί θα πρέπει να προνοήσουν για καύσιμα πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή τους.
Στη Βαρκελώνη απογορεύεται να φτύσει κανείς δημοσίως…
Στην Ελλάδα απαγορεύεται η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους με τακούνια, όπως στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, γιατί το τακούνι-στιλέτο μπορεί να καταστρέψει τα μάρμαρα.
Στην Ολλανδία όπου κατά τα άλλα όλα κυκλοφορούν ελεύθερα, απαγορεύεται στους τουρίστες να προμηθεύονται χασίς και μαριχουάνα! Ο νόμος δεν ισχύει βέβαια στο Άμστερνταμ, όπου τα coffee shops είναι εκτός από νομιμότατα και πόλος έλξης τουριστών!
Στην Αγγλία απαγορεύεται να πεθάνει κάποιος μέσα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο!
Στον Καναδά απαγορεύεται η υπερβολική χρήση κερμάτων. Σε κάποιες επαρχίες μάλιστα υπάρχει και όριο, απαγορεύεται η χρήση περισσότερων από 25 πένες σε μία συναλλαγή.
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη διάρκεια του Ραμαζανιού απαγορεύεται ακόμα και σε αλλόθρησκους να τρώνε μεταξύ ανατολής και δύσης του ηλίου, σύμφωνα με τις επιταγές του Κορανίου. Στη Σαουδική Αραβία μάλιστα, μπορεί να ακυρωθεί και η βίζα του τουρίστα που συλλαμβάνεται να τρώει τις απαγορευμένες ώρες!
Στην Ταϊλάνδη απαγορεύεται να πατήσει κανείς πάνω σε νομίσματα. Ο λόγος; Σε όλα τα νομίσματα πάνω είναι τυπωμένη η εικόνα του βασιλιά τους, οπότε κάτι τέτοιο θεωρείται ασέβεια…
Στις Φιλιππίνες απαγορεύεται να εκνευρίσετε κάποιον. Επόμενο, αν σκεφτεί κανείς ότι στις χώρες αυτές φημίζονται για την πραότητά τους…
Στη Σιγκαπούρη απαγορεύεται να μασάει κανείς τσίχλα δημόσια. Ο νόμος ισχύει από το 1992, όταν το κακό με τσίχλες κολλημένες σε σταθμούς μετρό και πεζοδρόμια είχε παραγίνει. Μόνο η θεραπευτική τσίχλα επιτρέπεται και το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τα 2000 δολάρια!
Στη Νέα Υόρκη απαγορεύεται να σκαρφαλώσει κανείς σε ένα κτίριο για να αυτοκτονήσει!
Στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ όσοι εντοπιστούν να μην έχουν βγάλει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα σπίτια τους μετά τις 2 Φεβρουαρίου τιμωρούνται με πρόστιμο 100 δολαρίων, ενώ στην Αλαμπάμα απαγορεύεται παντού η χρήση κομφετί και αποκριάτικου σπρέι σερπαντίνας!
Τέλος, σε κάποιες περιοχές της Ινδίας είναι νόμος να μπορεί ένας άντρας να ξεπληρώσει το χρέος του παραχωρώντας τη γυναίκα του για ένα χρονικό διάστημα…