Ψινάκης για πυρκαγιά: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα με τόσα μποφόρ

Advertisement

«Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο σε τέτοιες περιπτώσεις. Είσαι σε μια περιοχή με πεύκα και παίρνει φωτιά ενώ έχει 8 με 12 μποφόρ. Τα κουκουνάρια και τα ζωάκια που φλέγονται δημιουργούν νέες εστίες» επεσήμανε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

«Κάηκε και το δικό μου σπίτι. Σε λίγα λεπτά τυλίχτηκε στις φλόγες» είπε ο κ. Ψινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και σχολίασε πως «δεν ξέρω αν η καταστροφή ήταν μοιραία, αυτό θα το κρίνει η Πυροσβεστική».

«Έγινε μια τραγική καταστροφή. Πολύς κόσμος κάηκε και είχε δραματικό θάνατο», σχολίασε ο Δήμαρχος Μαραθώνα.

Advertisement

«Υπήρχε το σχέδιο πολιτικής προστασίας που έχει κάθε Δήμος. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να κάνει κανείς τίποτα με τόσα μποφόρ. Όταν υπάρχει μεγάλη καταστροφή κανείς δεν μπορεί να πάρει πρωτοβουλία να προχωρήσει στην εκκένωση» είπε ο κ. Ψινάκης και τόνισε πως «σε τέτοιες μεγάλες καταστροφές αναλαμβάνει πλήρως όλη την επιχείρηση η Πυροσβεστική. Καταλαβαίνετε πως αν ο καθένας έδινε εντολές, η κατάσταση θα ήταν χειρότερη. Μόνο η Πυροσβεστική που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνει εντολές».

«Το χειρότερο είναι πως έχουμε πολλούς αγνοούμενους. Τα καμένα πτώματα που βρήκαμε, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν πρόκειται για ένα ή δύο ή και τρία άτομα αγκαλιασμένα. Είναι σε τέτοια κατάσταση. Ο αριθμός των αγνοουμένων ανεβαίνει συνέχεια», δήλωσε ο κ. Ψινάκης.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement