5 πράγματα που σε μεγαλώνουν εσωτερικά και εξωτερικά

Advertisement

Ούτε τα ρολόγια μπορούν να παγώσουν, ούτε τα ημερολόγια να πάνε πίσω. Ο χρόνος τρέχει και δεν αφήνει περιθώρια.

Ή συμμαχούμε μαζί του, ή τον αφήνουμε να κάνει επέλαση στον εσωτερικό και εξωτερικό μας εαυτό.

Η νεότητα φεύγει μέσα από τα χέρια μας, όταν αγνοούμε τις βαθύτερες ανάγκες μας, όταν πάμε κόντρα στον οργανισμό μας, όταν δεν ικανοποιούμε τα θέλω μας.

Advertisement

Το να είσαι νέα, είναι θέμα που πρωτίστως έχει να κάνει με την ψυχή. Αυτή είναι που εκπέμπει τη λάμψη του προσώπου σου.

Πολλές φορές, η καθημερινότητα μας μάς κάνει να χάνουμε τον εαυτό μας, την ενέργειά μας, την φρεσκάδα μας. Και που εκεί αρχίζει το «κυνήγι» της νεότητας με μέσα που δεν μας προσφέρουν ουσιαστική αλλαγή.

Ακούμε συνεχώς τους γύρω μας να παραπονιούνται ότι γερνούν και τα νιάτα φεύγουν γρήγορα. Μήπως εμείς απομακρυνόμαστε από αυτά; Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μας μεγαλώνουν. Πρώτα εσωτερικά και αναπόφευκτα εξωτερικά.

Advertisement

1) Η πολύωρη χρήση του κινητού: «Ψηφιακή άνοια», ένα σημείο των καιρών μας. Η πολύωρη χρήση του κινητού κάνει τον εγκέφαλο να ατροφεί, αλλοιώνει τα αντανακλαστικά, επηρεάζει τη μνήμη, την όραση, την ακοή, τον έλεγχο των συναισθημάτων μας και την λήψη αποφάσεων. Οταν το πρώτο και το τελευταίο βλέμμα της ημέρας ακουμπά στην οθόνη του κινητού σου, τότε κάτι γίνεται λάθος στην καθημερινότητά σου. «Ακόνισε» τον εγκέφαλό σου με το διάβασμα, την γραφή, την μουσική και πάρε απόσταση από την τεχνολογία, όσο μπορείς.

2) Στρες, αυτό το δηλητήριο: Δεν λέμε να μην είσαι ποτέ εγρήγορση, αλλά το να βρίσκεσαι διαρκώς σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», σου ροκανίζει την ενέργεια και σε γεμίζει τοξίνες. Το στρες δημιουργεί χρόνια προβλήματα υγείας. Το ανοσοποιητικό σου σύστημα αποδυναμώνεται, ο δείκτης της ζυγαριάς δεν μετακινείται και το σώμα γίνεται ένα δηλητηριώδες, ευάλωτο πεδίο, χωρίς αντοχή και άμυνες.

3) Ασε κάτω το ποτήρι: Το ποτό θαμπώνει την όψη του προσώπου σου, αλλοιώνει την ποιότητα του ύπνου σου, σε αφυδατώνει, του χαλά το στομάχι και ο κατάλογος των προβλημάτων που σου δημιουργεί δεν έχει τέλος. Δεν λέμε να μην πίνεις ούτε ένα ποτηράκι που και που, αλλά το να πίνεις συνεχώς σου στερεί την πολυπόθητη φρεσκάδα που αναζητάς.

Advertisement

4) Ο ύπνος θα κάνει όλη τη δουλειά: Υπνος, το φάρμακο που χρειάζεσαι. Το «φίλτρο» που θα σε κρατά πάντα φρέσκια. Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την ψυχολογία σου, μειώνει την αντίδραση του οργανισμού σου στις λοιμώξεις, κάνει το δέρμα σου να δείχνει θαμπό και κουρασμένο, αποδυναμώνει τη μνήμη σου.

5) Σταμάτα επιτέλους να κάθεσαι συνεχώς: Η καθιστική ζωή τρέφει το γήρας. Το σώμα ατροφεί, ο μεταβολισμός πέφτει σε λήθαργο, τα κιλά αυξάνονται, το δέρμα δεν αναπνέει. Αν θες να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου, βάλε την άσκηση στη ζωή σου και σταμάτα να κάθεσαι συνεχώς σε μια καρέκλα!

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement