8+1 βήματα για την απόλυτη αυτοϊκανοποίηση

Τεχνικές που υπόσχονται να ανεβάσουν την εμπειρία αυτή σε άλλο επίπεδο

Advertisement

Αξίζει, αρχικά να παραδεχτούμε ότι δεν υπάρχει γενικά «σωστός» τρόπος για την προσωπική αυτή στιγμή, μάλιστα όλα είναι φυσιολογικά: είτε με τα χέρια, με αξεσουάρ, ερωτικά παιχνίδια, με νερό, ό,τι ικανοποιεί τον καθένα είναι φυσιολογικό.

Επίσης, είτε γίνεται μία φορά την εβδομάδα, είτε κάθε μέρα, ή τρεις φορές την ημέρα- η συχνότητα επίσης είναι φυσιολογική.

Επίσης, κάνει καλό. «Η αυτοϊκανοποίηση μειώνει την ανησυχία και το άγχος» σύμφωνα με την γιατρό Leah Millheiser, αναπληρώτρια καθηγήτρια και διευθύντρια της κλινικής σεξουαλικής υγείας των γυναικών του ιατρικού κέντρου του πανεπιστημίου του Στάντφορντ.

Advertisement

«Είναι γνωστό ότι μετά τον οργασμό ακολουθεί πλήρης σωματική χαλάρωση, αναγκαία για κάποια γυναίκα που είναι αγχωμένη. Επιπλέον, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα, συμβάλλοντας στην καλή υγεία του κόλπου».

Επίσης, «βελτιώνει με κάθε τρόπο τη σεξουαλική ζωή». «Όταν μία γυναίκα αυτοϊκανοποιείται και έχει οργασμό, απελευθερώνεται η οξυτοκίνη, μία  ισχυρή ορμόνη η οποία συσφίγγει το δέσιμο  με τον ερωτικό σύντροφο», συμπληρώνει η Millheiser.

“Είναι εξίσου γνωστό πως ο οργασμός κατά την ερωτική συνεύρεση  επέρχεται δυσκολότερα στους ανθρώπους που δεν αυτοϊκανοποιούνται».

Advertisement

Παρακάτω, αναλύονται ορισμένες τεχνικές που υπόσχονται να ανεβάσουν την εμπειρία αυτή σε άλλο επίπεδο.

1. Χρησιμοποιείστε έναν καθρέφτη

Πρώτα απ’ όλα, είναι αναγκαίο να γνωρίζετε το σώμα σας. «Αυτό απαιτεί κάποια διερεύνηση», σύμφωνα με τη Millheiser. «Πρώτα αναζητήστε στο Google μία εικόνα της γυναικείας ανατομίας και με τη βοήθεια του καθρέφτη εξοικειωθείτε με τη δική σας ανατομία».

Ένα σημαντικό σημείο είναι η κλειτορίδα. «Είναι ένα σαρκώδες σημείο που προεξέχει- το ορατό μέρος του οργάνου, καθώς τα τρία τέταρτα της κλειτορίδας βρίσκονται εσωτερικά. Για τις περισσότερες γυναίκες, η διέγερση της κλειτορίδας είναι κρίσιμης σημασίας».

Advertisement

Οι ερωτογενείς όμως ζώνες δεν εξαντλούνται εκεί. Το σώμα είναι γεμάτο με εμφανή και μη εμφανή ερωτογενή σημεία. Ψηλαφίστε το στήθος ή το εσωτερικό των μηρών σας έτσι ώστε να ανακαλύψετε ποια είναι αυτά στο σώμα σας».

2. Δημιουργείστε ερωτική ατμόσφαιρα

Συμμαζέψτε το χώρο σας, ανάψτε κεριά, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και φτιάξτε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα και διάθεση. Δεν είναι εύκολη η διέγερση όταν το σπίτι είναι βρώμικο και ακατάστατο. Τακτοποιήστε και απελευθερώστε το χώρο σας έτσι ώστε να μπορέσετε να ηρεμήσετε και να εναρμονιστείτε σε μία ευχάριστη διάθεση.

3. Αφοσιωθείτε σε ένα πράγμα

Το λεγόμενο “multitasking”, η πολλαπλή ενασχόληση με διάφορα πράγματα την ίδια στιγμή σκοτώνει τη σεξουαλική δραστηριότητα. «Είναι πολλές γυναίκες που προσπαθούν να εντάξουν ακόμη και τη σεξουαλική τους ζωή σε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα», αποκαλύπτει η Millheiser.

Advertisement

«Αντ’ αυτού, αφοσιωθείτε στο τώρα. Συγκεντρωθείτε. Μία γυναίκα που είναι δοσμένη με το μυαλό και το σώμα της είναι πιθανότερο να βιώσει συντομότερα την απόλυτη ικανοποίηση», συμπληρώνει. «Όταν, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, παρατηρείτε πως αφαιρείστε, επαναφέρετε την προσοχή σας στο παρόν».

4. Φαντασιώσεις

«Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές φαντασιώσεις», σύμφωνα με τη Millheiser. Η ειδικός λέει ότι «οι φαντασιώσεις δε χρειάζεται να περιλαμβάνουν εσάς και τον σύντροφό σας, όπως επίσης δε χρειάζεται να προέρχονται από ερωτικά μυθιστορήματα ή ερωτικές ταινίες. Οτιδήποτε περιλαμβάνει μία φαντασίωση, δε συνεπάγεται την αμφισβήτηση της σεξουαλικότητας της γυναίκας».

5. Ενυδάτωση

Η λίπανση της περιοχής κάνει την ερωτική πράξη υπέροχη. Το ίδιο ισχύει και για την αυτοϊκανοποίηση. Σύμφωνα με τη Millheiser, πολλές γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια παρουσιάζουν ξηρότητα του κόλπου. Ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας είναι η επαρκής λίπανση, με την οποία, «η διέγερση των γεννητικών οργάνων γίνεται ευκολότερη».

Advertisement

Πράγματι, σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 50% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν λίπανση βιώνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Η Millheiser συνιστά τη λίπανση με τρεις κατηγορίες προϊόντων:  εκείνα με βάση το νερό, με βάση τη σιλικόνη και τέλος, εκείνα με βάση κάποιο έλαιο. Σε περίπτωση ξηρότητας, συνίσταται η χρήση λιπαντικού με βάση τη σιλικόνη, όχι όμως όταν χρησιμοποιείται αξεσουάρ από σιλικόνη γιατί έτσι αποσυντίθεται το υλικό.

«Τα λιπαντικά προϊόντα με βάση τη σιλικόνη είναι ιδανικά γιατί εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια και μειώνουν αισθητά την τριβή», συμβουλεύει η Millheiser. «Τα προϊόντα με βάση το νερό δεν έχουν την ίδια αντοχή και χρειάζεται να ανανεώνονται. Τα λιπαντικά με βάση το λάδι είναι περισσότερο ιδανικά για σεξουαλική συνεύρεση. Το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο προσφέρουν φανταστική αίσθηση και συνιστώνται ανεπιφύλακτα. Αποφεύγετε ωστόσο, το baby και το mineral oil».

Advertisement

6. Εμπλουτίστε την τεχνική

Χρησιμοποιείτε πάντα τα χέρια σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μαξιλάρι. Είστε πάντα ανάσκελα; Γυρίστε από την άλλη μεριά.

Σύμφωνα με τη Millheiser, «ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει μία γυναίκα είναι με τα δάχτυλα-ιδιαίτερα στην αρχή, όταν εξοικειώνεται με την ανατομία της και ανακαλύπτει τα σημεία της διέγερσης». Ορισμένες γυναίκες διεγείρουν την κλειτορίδα τους στο κρεβάτι. Σε άλλες αρέσει να είναι ξαπλωμένες στην πλάτη τους. Κάθε μία βολεύεται σε μία διαφορετική στάση. Έτσι, απαιτείται πειραματισμός για να ανακαλύψει κάθε μία την ιδανική για αυτήν».

Η Millheiser περιγράφει ότι πολλές γυναίκες διεγείρονται με τη χρήση του ντουζ. «Η πίεση του νερού δημιουργεί έντονες και γρήγορες δονήσεις, μία παλμική αίσθηση που δημιουργεί το νερό στην ευαίσθητη περιοχή».

Advertisement

7. Παιχνίδια

Στην αγορά υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών. Οι περισσότεροι δονητές προκαλούν κλειτοριδική διέγερση. Για τις πιο συνεσταλμένες, στην αγορά διατίθεται ,μία μικρή, κομψή συσκευή με την εμπορική ονομασία «womanizer» (μτφρ: γυναικάς). Πρόκειται για ένα καταπληκτικό προϊόν-παρά την ατυχή του επωνυμία. «Το συνιστώ διαρκώς σε φίλους και πελάτες. Είναι μία συσκευή αναρρόφησης που λειτουργεί  με παλλόμενη πίεση.  Έτσι, ο οργασμός έρχεται αβίαστα. Στη αγορά υπάρχουν πολλά παρόμοια προϊόντα.

8. Επιβραδύνετε

Οι γρήγορες κινήσεις μπορούν να διεγείρουν, όμως η απόλυτη ικανοποίηση πραγματοποιείται με την επιβράδυνση τη σωστή στιγμή. Λίγο πριν την κλιμάκωση, σταματήστε, πάρτε μερικές ανάσες και έπειτα, επιταχύνετε το ρυθμό.

9. Συχνότητα

Μία σχετική έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Γενικά να θυμάστε ότι η μεγαλύτερη συχνότητα οδηγεί σε μεγαλύτερη επιθυμία. Τέλος, προκαλεί ευφορία και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement