Έρχονται νέοι πλειστηριασμοί για τον Mr Mercedes

Advertisement

Νέους πλειστηριασμούς ακινήτων έχουν προγραμματίσει οι πιστώτριες τράπεζες για την άλλοτε ισχυρή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Μercedes, την Προμότ Λαϊνόπουλος.

Eιδικότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για ακίνητο της εταιρείας στην Κηφισιά, από την Alpha Bank με τιμή εκκίνησης τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Για την ίδια μέρα έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμη πλειστηριασμοί για ακίνητα της εταιρείας, μικρότερης αξίας (650 χιλ. και 750 χιλ. ευρώ αντίστοιχα).

Advertisement

Να σημειωθεί ότι η  Προμότ Λαϊνόπουλος ήταν ο σημαντικότερος αντιπρόσωπος της Mercendes Benz σε όλη την Ελλάδα, ο οποίος έφτανε να κάνει τζίρους όσο σχεδόν όλοι οι αντιπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας μαζί.

Ιδρυτής της Προμοτ ήταν οι Ιωάννης Λαϊνόπουλος, ο οποίος  γεννήθηκε στη Γάγγρα Καυκάσου. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να τις συνεχίσει στην Αυστρία, όπου και τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βιέννης.

Αν και τελείωσε την Ιατρική, τον κέρδισε ο επιχειρηματικός στίβος, όπου και εισήλθε το 1957. Ο Ιωάννης Λαϊνόπουλος δημιούργησε έναν πανίσχυρο όμιλο επιχειρήσεων.

Advertisement

Ανήσυχο πνεύμα ο ίδιος, δεν περιόρισε τη δραστηριότητά του στα επιχειρηματικά πράγματα. Διαδραμάτισε ταυτόχρονα σημαίνοντα ρόλο στην ενίσχυση των ελληνοαυστριακών σχέσεων. Ο ίδιος ήταν επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στην Ελλάδα.

Ο θάνατος του το 2001 – πολλοί υποστηρίζουν ότι oφείλεται σε ένα σκληρό deal με τους Γερμανού της Mercedes όταν του ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν τη δική τους αντιπροσωπεία στην Ελλάδα – έμελλε να είναι η αρχή του τέλους για την Προμότ Λαϊνόπουλος.

Τα ηνία της επιχείρησης πέρασαν στα δύο του παιδιά, τον Μανώλη και την Όλγα, τα οποία αν και στην αρχή τα πήγαιναν αρκετά καλά, η συνέχεια δεν ήταν εξίσου καλή.

Advertisement

To 2002 η Promot Λαϊνόπουλος σημείωσε σημαντική αύξηση των κερδών της, ενώ η Ολγα Λαϊνοπούλου έφερε τα αυτοκίνητα Smart γεμίζοντας την πόλη με τα μικρά αυτοκίνητα της Μercedes.

H συνέχεια δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Τα επιχειρηματικά λάθη, οι μειωμένοι διαγωνισμοί από το δημόσιο, η σημαντική συρρίκνωση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων οδήγησαν τους Γερμανούς να διακόψουν την συνεργασία τους με την Προμότ Λαϊνόπουλος.

Το χτύπημα ήταν ισχυρό οδηγώντας την άλλοτε ισχυρή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων σε κατάρρευση.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement