Αυτή είναι η πρώτη εταιρεία που προσφέρει κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες στα αυτοκίνητά της

Advertisement

Έχουμε δει αμέτρητα concepts τα τελευταία χρόνια -για να μη πω δεκαετίες- που να έχουν κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες, αλλά κανένα από αυτά δεν πέρασε σε μαζική παραγωγή. Κυρίως για νομικούς λόγους.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτό έχει αλλάξει, καθώς η Lexus ανακοίνωσε σήμερα ότι το ES -το οποίο παρουσιάστηκε πριν 5 μήνες- είναι διαθέσιμο ήδη τον επόμενο μήνα με τους Digital Outer Mirrors, για να ακολουθήσουν σύντομα και άλλα μοντέλα των Ιαπώνων.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρία προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως μειωμένη αντίσταση στον αέρα κάτι που μειώνει την κατανάλωση, ενώ βελτιώνει και τον εξωτερικό θόρυβο.

Ακόμα, “μαζεύει” λιγότερο χιόνι και βροχή και αυτόματα (ή χειροκίνητα) ενισχύουν την ορατότητα προς στο πλάι και πίσω κατά την αλλαγή λωρίδων ή την αναστροφή.

Εκεί όπου βρίσκονται οι καθρέφτες, υπάρχει μια σειρά από κάμερες και εμφανίζει τις εικόνες σε οθόνες 5 ιντσών στην εσωτερική βάση των εμπρός κολόνων.

Advertisement

Προς το παρόν, οι ψηφιακοί εξωτερικοί καθρέφτες θα προσφέρονται μόνο στην Ιαπωνία, η οποία είναι η μόνη που ενέκρινε την τεχνολογία πριν από μερικά χρόνια. Και κάπως έτσι έρχεται δεύτερο το νέο Audi E-Tron.

Advertisement

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement