Παρέμβαση ΕΣΡ για την ποιότητα των τηλεοπτικών καναλιών – Έρχονται κυρώσεις

Advertisement

Η ποιότητα του προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, απασχόλησε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Κατά τη συνεδρίαση προβλήθηκε και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη ματιά» της Δευτέρας, στην οποία ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας παραλλήλισε τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη με θεωρητικό του φασισμού.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Advertisement

«Ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί το ΕΣΡ η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται», τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Κατά τη σημερινή, προγραμματισμένη συνεδρίαση αποφασίστηκε ο έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη η διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις, που αυτό επιβάλλεται.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement