Μια μπίρα από την Πάρο στις έξι καλύτερες του κόσμου

Κέρδισε τρία αστέρια στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards

Advertisement

Η «56 Isles Aegean Wit» από την Πάρο αναδείχτηκε σε μια από τις έξι καλύτερες μπύρες του κόσμου.

Η «56 Isles Aegean Wit» της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κέρδισε τρία αστέρια, την υψηλότερη δηλαδή διάκριση, στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards.

Επίσης, η ξανθιά απαλή «56 Isles Pilsner», η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπύρα στα συγκεκριμένα βραβεία, στον φετινό διαγωνισμό απέσπασε δυο αστέρια, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη «56 Isles session IPA», ένα αστέρι.

Advertisement

Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό ήταν περισσότερες από 12.000.

Η Μικροζυθοποιία Πάρου δημιουργήθηκε το 2014 από δύο νέους επιχειρηματίες, τον Μαρίνο Αλεξάνδρου και τον Νικόλα Παυλάκη.

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στις Κυκλάδες στον τομέα της μεταποίησης.

Advertisement

Έχοντας ξεκινήσει με μια σχετικά μικρή παραγωγή η Μικροζυθοποιία Πάρου προγραμματίζει και νέες επενδύσεις για να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Πιστέψαμε εξαρχής στην αναπτυσσόμενη δυναμική της ελληνικής μικροζυθοποιίας και οργανώσαμε με γνώση και προσοχή ένα μακρόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο» αναφέρει ο Μαρίνος Αλεξάνδρου με αφορμή τη νέα διάκριση.

«Θέσαμε τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που διέπουν και τις δικές μας γευστικές επιλογές. Βάλαμε στις μπύρες μας καρδιά από την Πάρο, αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα ως πατρίδα του πιο εκλεκτού κριθαριού και στόχο, τους γευσιγνώστες όλου του κόσμου, που ξέρουν ότι η υπεροχή δεν κρίνεται από την ετικέτα αλλά από την αυθεντικότητα και την ουσία» τονίζει ο Νικόλας Παυλάκης.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement