Στρατοδικείο για Κούκλατζη-Μητρετώδη , μαζί με τους διοικητές τους

Advertisement

Στο Στρατοδικείο οδηγείται η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές στον Έβρο, τον περασμένο Μάρτιο, και παρέμειναν για μήνες σε φυλακές της Αδριανούπολης πριν αφεθούν ελεύθεροι παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και επιστρέψουν μια ημέρα αργότερα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το ΓΕΕΘΑ θα στείλει έγκληση προς τον Ανθυπολοχαγό (ΜΧ) Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΜΧ) Δημήτρη Κούκλατζη, καθώς και των ανώτερων αξιωματικών του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΧVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού -στον σχηματισμό των οποίων υπηρετούσαν οι δύο στρατιωτικοί.

Η σύλληψη είχε γίνει την 1η Μαρτίου 2018 από τουρκικό περίπολο σε δασώδη περιοχή του Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Advertisement

Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι βαρύτατο και στρέφεται κατά όλων των προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις που οδήγησαν στα γεγονότα αυτά.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ωστόσο, δεν είχε τύχει ευρείας αποδοχής και είχε ζητηθεί να ξαναγίνει, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν κάλυπτε όλο το εύρος των ευθυνών που έπρεπε να αποδοθούν.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement