Βυθίζεται η Βενετία: Το νερό στο ύψος των τραπεζιών [εικόνες + βίντεο]

Advertisement

Το κύμα κακοκαιρίας το οποίο πλήττει την Ιταλία είναι τόσο ισχυρό που η πόλη της Βενετίας έχει βρεθεί κατά τα 3/4 κάτω από το νερό.

Πλημμύρες και ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν δέντρα και προκάλεσαν τον θάνατο 4 ατόμων. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι τουρίστες, αναγκάστηκαν να φορέσουν γαλότσες για να μπορέσουν να περπατήσουν στους δρόμους τη Δευτέρα.

Advertisement

Οι τουρίστες και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φορέσουν ψηλές γαλότσες για να περιηγηθούν στους δρόμους τη Δευτέρα, αφού η στάθμη των υδάτων έφτασε τα 156 εκατοστά, προτού υποχωρήσουν και πάλι.

Ο δήμος ανακοίνωσε το κλείσιμο της θαλάσσιας μεταφοράς με ταξί και γόνδολες, λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Advertisement

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάνο επισήμανε ότι μια σειρά από υποθαλάσσια φράγματα που θα ανεγερθούν στη λιμνοθάλασσα, θα εμπόδιζε το φαινόμενο.

Το έργο, με το παρατσούκλι Μωυσής, έχει καθυστερήσει πολύ, καθώς περιβάλλεται από υπερβολικές δαπάνες και σκάνδαλα διαφθοράς.

Advertisement

Ο Μπρουνιάνο τόνισε ότι είχε ζητήσει να μιλήσει με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζιουζέπε Κόντε, για να υπογραμμίσει το επείγον του έργου, το οποίο θα έβαζε εμπόδια όταν η παλίρροια θα φτάνει τα 109 εκατοστά. Αυτό συμβαίνει, κατά μέσο όρο, τέσσερις φορές τον χρόνο στη Βενετία.

Advertisement

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement