To 2019 η παρθενική πτήση του πρώτου ηλεκτρικού αεροπλάνου

Advertisement

Μπορεί οι εμπορικές πτήσεις με ηλεκτρικά αεροπλάνα να έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν το 2030, όμως η Easyjet ανακοίνωσε ότι το 2019 θα είναι έτοιμο για την παρθενική του δοκιμαστική πτήση το πρώτο αεροσκάφος του είδους.

Το αεροσκάφος που έχει σχεδιαστεί από την αμερικανική Wright Electric προορίζεται αρχικά να καλύπτει πτήσεις μικρών αποστάσεων, με την Easyjet να ονοματίσει σαν τέτοια την πτήση Λονδίνο-Αμστερνταμ η οποία καλύπτει μια απόσταση 500 χιλιομέτρων.

Η επιλογή δεν έγινε τυχαία μια και το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές της Easyjet και στα δύο του σκέλη, ανάμεσα σε όλα τα δρομολόγιά της.

Advertisement

Η εταιρεία έχει μάλιστα καταθέσει αίτηση να της χορηγηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υπογραμμίζοντας τη συμμετοχή στο όλα εγχείρημα τόσο της Ολλανδικής κυβέρνησης,  όσο και των υπαλλήλων των δύο αεροδρομίων.

Το πρωτότυπο αεροσκάφος που θα πετάξει το 2019 θα είναι 9 θέσεων, όμως θα φέρει κινητήρες τέσσερις φορές πιο ισχυρούς από το αντίστοιχο διθέσιο της Axter Aerospace που είναι συνεργάτης της Wright Electric.

Την ίδια στιγμή, ο σχεδιαστής αεροσκαφών Darold Cummings is busy starting εργάζεται πυρετωδώς για να ολοκληρώσει τον ηλεκτροκίνητου αεροπλάνου 150 θέσεων.

Advertisement

Πριν από αυτό όμως θα έχει ήδη μπει στη διαδικασία δοκιμαστικών πτήσεων ένα άλλο αεροσκάφος 50 θέσεων.

Το μέλλον δεν είναι και τόσο μακριά τελικά…

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement