Ρεκόρ: Κάμερα σε χωριό “έκοψε” 58.500 κλήσεις ταχύτητας σε δύο εβδομάδες!

Advertisement

Όταν το μικρό ιταλικό χωριό Acquetico τοποθέτησε -για μια δοκιμαστική περίοδο- κάμερα ταχύτητας, οι αρχές σίγουρα δεν θα περίμεναν να δουν έναν αριθμό ρεκόρ 58.568 κλήσεων ταχύτητας, σε μόλις δύο εβδομάδες.

Ο δήμαρχος Alessandro Alessandri προέβη στην τοποθέτηση της κάμερας, μετά δεκάδες παράπονα των από 120 μόνιμων κατοίκων του χωριού, που έλεγαν ότι τα αυτοκίνητα έτρεχαν υπερβολικά.

Τα στοιχεία έδειξαν, κατά μέσο όρο, ένα αυτοκίνητο ταχύτητας κάθε λίγα λεπτά περνούσε με μεγαλύτερη ταχύτητα από το επιτρεπτό. Η υψηλότερη ταχύτητα που πιάστηκε ήταν 135 χλμ/ώρα, όταν το όριο είναι 50 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η κάμερα τοποθετήθηκε κοντά στο κύριο πεζοδρόμιο του χωριού, και δεκάδες αυτοκίνητα καταγράφηκαν να τρέχουν με πάνω από 100 χλμ/ώρα, το διπλάσιο του ορίου, σε μια πόλη που κατοικείται κυρίως από τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους.

Δεδομένης της έκτασης της ταχύτητας, ο δήμαρχος αισθάνεται τώρα ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να μετατρέψει τη δοκιμαστική λειτουργία της κάμερας – η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο – σε μόνιμη.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement