Όταν ήταν 14, τη βίασε ο σύντροφος της μητέρας της – Τώρα κάνει μήνυση στο σχολείο της

Μια δικηγόρος ισχυρίζεται πως το σχολείο της είχε ενδείξεις και δεν την προστάτευσε

Advertisement

Mια δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων η οποία στα 14 της βιάστηκε και έμεινε έγκυος από το σύντροφο της μητέρας της, μήνυσε το πρώην σχολείο της ισχυριζόμενη πως απέτυχε να την προστατεύσει ενώ είχε ενδείξεις στα χέρια του.

Η Kim Fawcett, 30 ετών, δήλωσε ότι το κολέγιο Ellesmere, στο Σροπσάιρ της Αγγλίας «απέτυχε να την κρατήσει ασφαλή» αν και τόσο οι φίλοι της, όσο και μια ανήσυχη μητέρα συμμαθητή της, είχαν ενημερώσει τη σχολή για σεξουαλικά μηνύματα που λάμβανε από τον Robert Stuart McClelland.

Ο McClelland, οδηγός φορτηγού, καταδικάστηκε για επίθεση και σεξουαλική επαφή με ανήλικη το 2003.

Advertisement

Ο 57χρονος βρέθηκε στη φυλακή για έξι χρόνια το 2004 και είναι πλέον καταγεγραμμένος στο μητρώο παραβατών σεξουαλικών εγκλημάτων.

Η Fawcett, που ζει στο Μπρίστολ, από τότε έχει διαγνωστεί με διαταραχή μετατραυματικού στρες και δημιούργησε μια ομάδα υποστήριξης για θύματα κακοποίησης.

Αφού έγραψε το περασμένο έτος στο Ellesmere College σχετικά με τα αιτήματά της, αποφάσισε τώρα να προσφύγει στο Δικαστήριο επειδή η σχολή απέρριψε τους ισχυρισμούς της.

Advertisement

Η Fawcett είπε ότι οι δάσκαλοι είχαν «σαφή γνώση» των μηνυμάτων που έλαβε από τον πατριό της McClelland και το σχολείο φέρεται να είχε επίγνωση της κατάστασής της λόγω της κακοποίησης.

Η γυναίκα ισχυρίζεται πως μετά την πρώτη κακοποίηση είχε αρχίσει να αυτοτραυματίζεται και πως το σχολείο όφειλε να αντιληφθεί πως κάτι δεν πάει καλά. Η γυναίκα μηνύει το σχολείο για αμέλεια, παραμέληση και παράβαση καθήκοντος.

Ωστόσο, το κολέγιο Ellesmere δήλωσε ότι η έρευνά του, δεν έδειξε στοιχεία για όσα ισχυρίζεται.

Advertisement

«Καμία από αυτές τις ανησυχίες δεν αναφέρθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες. Αν το κολέγιο είχε κάνει αναφορά στις κοινωνικές υπηρεσίες, η κακοποίηση θα είχε εμποδιστεί», είπε στο BBC η 30χρονη.

Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε στους Times ότι ήταν σοκαρισμένος από την κακοποίηση αλλά «αγνοούσε εντελώς τι συνέβαινε» και ζήτησε συγγνώμη. Η πρώτη φορά που βιάστηκε η Kim, ήταν όταν την έστειλαν να μείνει με τον McClelland στο σπίτι του.

Μιλώντας στη MailOnline, η Fawcett είπε ότι μετά την αποτρόπαιη πράξη, ο McClelland «καυχήθηκε» στους συναδέλφους του. Η δικηγόρος αφηγείται πως όταν ήταν μόλις 13 ετών, ο McClelland της έδωσε αλκοόλ και εκείνη άρχισε να αισθάνεται ωραία στην αρχή και μετά να ζαλίζεται.

Advertisement

«Με έβαλε να καθίσω στην αγκαλιά του και άρχισε να με αγγίζει. Ήμουν πραγματικά μπερδεμένη γιατί το έκανε αυτό. Είχα παγώσει. Συνέχιζε να με αγγίζει και να με φιλά», λέει.

Όταν ξέφυγε από την αγκαλιά του και προσπάθησε να ανέβει στο δωμάτιο της, εκείνος την άρπαξε, την πήγε στο δωμάτιό του και τη βίασε.

Όταν ήταν μόλις 14 ετών, ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος και ο McClelland της είπε να κάνει μια έκτρωση. Ένας οικογενειακός φίλος ήταν αυτός που έμαθε τι συνέβαινε και την έπεισε να κάνει την καταγγελία.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement