Αυτή είναι η φθηνότερη μέρα για να κάνεις κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου

Advertisement

Η Τετάρτη είναι η πιο φθηνή ημέρα για τους Έλληνες καταναλωτές που θέλουν να κάνουν κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου με την Παρασκευή, όμως, να είναι η πιο φθηνή ημέρα για να ταξιδέψουν, ενώ τα περισσότερα ταξίδια μας διαρκούν από 2-7 ημέρες.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε για το 2018 η Skyscanner, μία από τις πιο γνωστές υπηρεσίες αναζήτησης αεροπορικών πτήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Skyscanner, ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες ήταν η …Ελλάδα, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι οι πέντε από τους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς του 2018 ήταν εντός συνόρων.

Advertisement

Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αθήνα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, το Λονδίνο, η Λάρνακα, η Ρώμη, η Ρόδος, το Άμστερνταμ, το Παρίσι και η Σαντορίνη.

Πιο δημοφιλής χρονική διάρκεια είναι οι 3 και 5 ημέρες με ποσοστό της τάξεως του 17%-18%, ενώ πάνω από 10% είχαν τα 2ήμερα, 5νθήμερα και 7ήμερα ταξίδια.

Η ημέρα με τα περισσότερα ταξίδια όσον αφορά τους Έλληνες ήταν η 21η Δεκεμβρίου -πιθανότατα λόγω του γεγονότος ότι τα φετινά Χριστούγεννα έδιναν τη δυνατότητα για μίνι διακοπές, ενώ η φθηνότερη ημέρα για να κάνει κανείς κράτηση ήταν η Τετάρτη αν και η πιο φθηνή ημέρα για να ταξιδέψει κανείς αποδείχθηκε ότι ήταν η Παρασκευή.

Advertisement

Όσον αφορά τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, η ημέρα με τις περισσότερες αεροπορικές αφίξεις ήταν η 1η Αυγούστου 2018 με τον Αύγουστο να είναι, όπως θα περίμενε κανείς, ο μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση, αν και ο Ιούλιος ήταν αρκετά κοντά.

Με ποσοστό άνω του 25%, οι 7ήμερες διακοπές στην Ελλάδα ήταν οι πιο δημοφιλείς, ενώ υπήρξε και ένα 10% που έμεινε για 14 ημέρες.

Τα τρία αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη αύξηση κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Skyscanner, ήταν η Λήμνος, η Μύκονος και η Αλεξανδρούπολη.

Advertisement

Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για τις χώρες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστών προς την Ελλάδα.

Στην πρώτη θέση είναι το Ισραήλ με μία αύξηση της τάξεως του 65%, ενώ ακολουθούν η Ινδία (55%), η Βραζιλία και η Πορτογαλία (περίπου +45% έκαστη), η Ελβετία (30%), ενώ τη δεκάδα κλείνουν η Φινλανδία, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, η Γερμανία και ο Λίβανος.

[cnn]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement