Την Πέμπτη η μεγάλη «μάχη» Τσιτσιπά – Ναδάλ στο Αυστραλιανό Open

Advertisement

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open εξασφάλισε μετά και από την σπουδαία του νίκη επί του Μπαουτίστα Αγκούτ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκαλώντας τον θαυμασμό εντός και εκτός συνόρων.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκπληκτική επίδοση του 20χρονου Ελληνα πρωταθλητή απέναντι σε θρύλους του τένις, η οποία τον τοποθετεί πλέον στους τέσσερις καλύτερους παίκτες του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Με την πρόκρισή του επί του «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ – όπου κατάφερε να τον αφήσει εκτός των ημιτελικών επικρατώντας με 3-1 σετ – επιβεβαίωσε τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι πρόκειται μόνο για την αρχή της καριέρας του.

Advertisement

Την Πέμπτη η μονομαχία με τον Ναδάλ

Το νούμερο «2» της παγκόσμιας κατάταξης, Ραφαέλ Ναδάλ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ελληνας τενίστας την Πέμπτη προκειμένου να προκριθεί στον τελικό του τουρνουά. Ο Ναδάλ επικράτησε του Αμερικανού Φράνσις Τιαφό με 3 – 0 σετ.

Αν και η ώρα του κρίσιμου αγώνα παραμένει ακόμα άγνωστη, οι διοργανωτές εξετάζουν ο μεγάλος ημιτελικός να γίνει σε μια πιο καλή εμπορικά ώρα για το ελληνικό κοινό. Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η ώρα διεξαγωγής του αγώνα όταν θα έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος προημιτελικός.

Οι δυό τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι δύο φορές σε τελικό τουρνουά μέσα στο 2018: Στο ATP World Tour Masters 1000 του Καναδά ο 32χρονος Ισπανός είχε επικρατήσει 6-2 και 7-6 αλλά και στο τουρνουά της Βαρκελώνης τον Αύγουστο όπου είχε νικήσει 6-2 και 6-1.

Advertisement

«Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. (σ.σ. από τον Ναδάλ). Είπα στον εαυτό μου ότι έχω την ευκαιρία να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά», δήλωσε με αισιοδοξία ο Τσιτσιπάς για την επόμενη «μάχη» του.

Να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς είναι νεότερος παίκτης που θα αγωνιστεί σε ημιτελικό στο Australian Open από το 2003 μετά τον Αμερικανό Άντι Ρόντικ.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement