Ο Αφγανός που συγκλόνισε με την ιστορία του – «Λύγισαν» οι κριτές του Masterchef [βίντεο]

Advertisement

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές του MasterChef παρακολουθήσαμε το βράδυ της Τρίτης στο ριάλιτι μαγειρικής με τον Ζαχίρ Γιαβαρί από το Αφγανιστάν να κάνει τους κριτές να λυγίσουν.

Ζει στην Ελλάδα από το 2006 και εργάζεται ως μάγειρας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Τονίζει ότι πάλεψε πολύ γι΄αυτό, καθώς αντιμετώπισε μπούλινγκ για την εθνικότητά του ενώ υπογράμμισε ότι το MasterChef γι’ αυτόν είναι τα «φτερά» που οι άλλοι του στέρησαν.

«Έχω χάσει πολλά πράγματα. Όταν ήμουν δέκα χρονών, οι γονείς μου, για να μείνω ζωντανός, αποφάσισαν να με στείλουν σε άλλη χώρα. Με έναν παράνομο τρόπο με έστειλαν στο Ιράν όπου έμεινα για πέντε χρόνια.

Advertisement

Εκεί βασανίστηκα πάρα πολύ, από την αστυνομία ειδικά που μας έβαλε σε κέντρο κράτησης. Μας έδεναν τα χέρια στα κάγκελα, μας χάραζαν τα χέρια. Δεν είχα την ευκαιρία να σπουδάσω στη χώρα μου.

Στο Ιράν δούλεψα οικοδομή 11 χρονών, δεν άντεχα άλλο και πήγα σε άλλο εργοστάσιο. Είχα μαζέψει κάποια χρήματα από τη δουλειά, πάντα το όνειρό μου ήταν να σπουδάσω κι έτσι αποφάσισα να φύγω από το Ιράν, να έρθω στην Ευρώπη, να σπουδάσω, να αγαπάω αυτό που κάνω.

Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν είχα που να μείνω, έμαθα σχετικά γρήγορα ελληνικά και πήγα σχολείο. Το πρωί δούλευα οικοδομή, το βράδυ πήγαινα στο σχολείο. Κάποιο διάστημα δεν είχα που να μείνω, κοιμόμουν σε παγκάκι», είπε αρχικά ο Ζαχίρ.

Advertisement

Κατόπιν, ο 29χρονος αποκάλυψε πώς του φέρθηκαν όταν ζήτησε δουλειά σ’ ένα μαγαζί. «Του είπα ότι είμαι από το Αφγανιστάν και μου είπε “δεν είμαι μαλ…ας να βάλω έναν Αφγανό στο μαγαζί μου”» είπε με δάκρυα στα μάτια, προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση στους κριτές.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement