Ένοχος ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό παραλήρημα

Και για τις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζε

Advertisement

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, για τις δυο κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Καταδικάστηκε για υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο μητροπολίτης καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Oι κατηγορίες αφορούσαν ομοφοβικό κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τον τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη στην εισαγγελική πρόταση που ζήτησε την αθώωση του μητροπολίτη.

Tοπικά μμε μεταδίδουν πως εντός της αίθουσας ακούστηκαν έντονες διαμαρτυρίες από υποστηρικτές του Αμβρόσιου όταν ανακοινώθηκε η απόφαση.

Λίγο νωρίτερα, απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας μετά την απολογία του, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος παραδέχτηκε τελικά ότι το επίδικο κείμενό του αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους πολιτικούς και σε όσους πολιτικούς υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία, όπως και γενικά στους ομοφυλόφιλους, διαψεύδοντας ο ίδιος την πρωτόδικη απόφαση που βασιζόταν στο σκεπτικό ότι οι επίμαχες φράσεις αφορούν μόνο τους πολιτικούς.

Advertisement

«Ουδέποτε όμως αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πρόσωπα», σημείωσε ο μητροπολίτης και είπε ότι κηρύττει τον νόμο του Θεού και τον λόγο των Πατέρων.

Αναφερόμενος στη φράση απολογίας από το πρώτο δικαστήριο ότι αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε εναντίον ομοφυλόφιλων ή ακτιβιστών, είπε τώρα ότι αστειευόταν.

«Τόσο αγράμματοι είναι; Δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ σοβαρού και αστείου; Διαστρέφουν, παρερμηνεύουν για να φιμώσουν όσους αντιδρούν, για να δρουν οι ίδιοι ανεξέλεγκτοι, να διαφημίζουν τα πάθη τους, να κάνουν τις παρελάσεις τους και να υβρίζουν τα θεία», σημείωσε αναφερόμενος στους μηνυτές.

Advertisement

Ισχυρίστηκε, πάντως, ότι διαπνέεται «από αγάπη προς τον άνθρωπο και δη τον πάσχοντα άνθρωπο -μισώ την αμαρτία, αγαπώ τον άνθρωπο», παρότι στο πρώτο δικαστήριο χαρακτήριζε ειρωνικά «αγαπούληδες» όσους μιλούν για θεό της αγάπης και όχι της τιμωρίας.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement