Καταγγελία σοκ: Νοσοκομειακοί γιατροί στην Κρήτη λένε σε ασθενείς να μην εμβολιαστούν για την γρίπη

Η καταγγελία του υποδιοικητή της ΥΠΕΕ Κρήτης Στέλιου Δημητρακόπουλου

Advertisement

Προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία του υποδιοικητή της ΥΠΕΕ Κρήτης Στέλιου Δημητρακόπουλου, ότι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης δεν εμβολιάζονται και προτρέπουν ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν το ίδιο.

«Ντρέπομαι για αυτές τις ταχτικές συναδέλφων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος λέγοντας ότι πρέπει επιτέλους να θεσπιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων στην δημόσια υγεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας Αχιλλέας Γκίκας, ο οποίος συμφώνησε με την καταγγελία του κ. Δημητρακόπουλου τονίζοντας ότι η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα όσον αφορά την γρίπη λέγοντας ότι ο φετινός ιός Η1Ν1 είναι περισσότερο τοξικός και επιθετικός.

Advertisement

Η αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα αναφέρθηκε επίσης στο πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός του προσωπικού σε νοσοκομεία καλώντας τους συναδέλφους της να προτρέπουν ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιάζονται χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον άσχημο το γεγονός ότι υπάρχουν συνάδελφοι της στην Κρήτη που δεν έχουν εμβολιαστεί.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement