Αυτή είναι η καλύτερη μάρκα, τα καλύτερα και τα χειρότερα μοντέλα του 2019 [πίνακας]

Advertisement

Για ακόμη μια χρονιά το Consumer Reports ανακοίνωσε τις εταιρίες που κατασκευάζουν τα καλύτερα αυτοκίνητα και σε αντίθεση με πέρυσι, στην κορυφή δεν η Genesis, αλλά η Subaru.

Οι 10 καλύτερες εταιρίες

Με την Genesis στη κορυφή, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Genesis, με τις Porsche, Audi, Lexus, Mazda, BMW, Lincoln, Toyota και Hyundai να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι το Consumer Reports, θα σου αναφέρω πως πρόκειται για έναν Αμερικάνικο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με ιστορία 80+ ετών που δεν στηρίζεται με διαφημίσεις και αγοράζει τα αυτοκίνητα (και τα υπόλοιπα προϊόντα) που δοκιμάζει – δεν είναι “δημοσιογραφικά”.

Advertisement

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει ως στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά, με τους Αμερικάνους να δείχνουν ιδιαίτερη σημασία στο τι προτείνει και στο τι δεν προτείνει το Consumer Reports για αγορά.

Πίνακας

Το Consumer Reports για να καταλήξει στις αποφάσεις του και να δημιουργήσει τον πίνακα που βλέπεις, υπολόγισε τη γενική βαθμολογία, την βαθμολογία της δοκιμής και την προβλεπόμενη αξιοπιστία κάθε μοντέλου κάθε μάρκας.

Advertisement

Ο πίνακας παρουσιάζει τον μέσο όρο όλων αυτών των βαθμολογιών ανά εταιρία. Για να δημιουργήσει την Brand Report Card, συνυπολογίζονται οι επιδόσεις του κάθε αυτοκινήτου κάθε μάρκας στον δρόμο, η αξιοπιστία και η ασφάλεια.

Όσο για την απουσία κάποιων εταιριών, το Consumer Reports λέει ότι κάθε μάρκα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 μοντέλα με δεδομένα δοκιμών και αξιοπιστίας για να συμπεριληφθεί. Κατά συνέπεια, οι Maserati και Smart και δεν εμφανίζονται στον πίνακα.

Η συνολική βαθμολογία κάθε αυτοκινήτου καταρτίζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η βαθμολογία που πήρε το κάθε αυτοκίνητο κατά την δοκιμή, την μέση κατανάλωσή του, τον βαθμό αξιοπιστίας του, την ικανοποίηση των πελατών, όπως και την ασφάλεια που προσφέρει μέσω των αποτελεσμάτων των δοκιμών πρόσκρουσης.

Advertisement

Κάπως έτσι βγαίνει μια συνολική βαθμολογία με τα καλύτερα και τα χειρότερα αυτοκίνητα του 2018 ανά κατηγορία να είναι τα ακόλουθα.

Τα 10 καλύτερα

Τα 6 από τα 10 μοντέλα ήταν Ιαπωνικά, με τα 5 από αυτά της Toyota. Φέτος ο οργανισμός έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, στην αξιοπιστία, στην ικανοποίηση των ιδιοκτητών και στην οικονομία καυσίμου. Επίσης έκρινε θετικότερα τα μοντέλα που εξοπλίζονται με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος στον βασικό εξοπλισμό.

Έτσι τα καλύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Midsized Car: Toyota Camry Hybrid
Compact Luxury Car: Audi A4
Subcompact SUV: Hyundai Kona
Subcompact Car: Toyota Yaris
Large Car: Toyota Avalon Hybrid
Luxury SUV: BMW X5
Hybrid/Electric Car: Toyota Prius
Compact SUV: Subaru Forester
Full-Sized Truck: Ford F-150

Advertisement

Τα 10 χειρότερα

Jeep Compass
Dodge Journey
Jeep Wrangler
Land Rover Discovery
Honda Odyssey
Honda Clarity
Fiat 500L
Jaguar XE
Toyota Tacoma
Nissan Titan XD

Τα 6 μοντέλα με την μικρότερη αξιοπιστία

Acura RDX
BMW 5 Series
Chrysler 300
Dodge Charger
Tesla Model 3
Volkswagen Tiguan

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement