Οι σούπερ-τροφές που εξολοθρεύουν την κυτταρίτιδα

Advertisement

Υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (κορεσμένα λίπη, απλοί υδατάνθρακες, γλυκά).

Τροφές που επιβάλλεται να τρώτε (φασόλια, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής άλεσης, βρώμη, αβοκάντο, μπανάνα, ανανάς).

Σωματικές δραστηριότητες που οφείλετε να εκτελείτε όσο πιο συχνά μπορείτε (κολύμβηση, ποδήλατο, τρέξιμο).

Advertisement

Κακές συνήθειες που πρέπει να καταργήσετε (τσιγάρο, αλκοόλ). Κυκλοφορούν, επίσης, και πολύ δραστικές κρέμες (απολεπιστικές, αδυνατιστικές και συσφιγκτικές).

Είναι αλήθεια, ότι εντάσσοντας όλα τα παραπάνω στην καθημερινότητά σας, έχετε πολύ μεγάλες πιθανότητες να νικήσετε την κυτταρίτιδα και να αποκτήσετε μια σμιλεμένη σιλουέτα που δεν θα φοβάται να μπει σε κανένα μαγιό.

Τώρα, αν αυτό επιτευχθεί σε δυο, τρεις ή έξι μήνες, εξαρτάται καθαρά από τη θέλησή σας και την προσήλωση σε αυτό το πλάνο.

Advertisement

Για σας, που έχετε πάρει απόφαση να τραφείτε υγιεινότερα και να γυμναστείτε λίγο παραπάνω ώστε να απαλλαγείτε το ταχύτερο από την καπιτονέ όψη του δέρματός σας, υπάρχουν κάποια φυσικά συμπληρώματα που μπορούν να «τρέξουν» ταχύτερα τη διαδικασία λιπόλυσης.

Χωρίς χρόνο παρασκευής. Δίχως μόχθο και αναμονή. Μια γουλιά και κάτω. Δείτε ποια είναι αυτά.

-Αντιοξειδωτικές βιταμίνες: Καμία μάχη κατά του τοπικού πάχους δεν κερδίζεται χωρίς τις βιταμίνες C και Ε. Σε τρεις δόσεις του 1 γραμμαρίου η πρώτη και 200-400 iu η δεύτερη (καθημερινά επί ένα μήνα).

Advertisement

-Gotu Kola: Οι κλινικές δοκιμές του εκχυλίσματος του συγκεκριμένου βοτάνου έχουν αποδείξει τη δημιουργία νέου κολλαγόνου -χαράς ευαγγέλια για τον βασανισμένο ινώδη συνδετικό ιστό που βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα σε μια άμορφη λιπώδη μάζα-. Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα, πως το συμπλήρωμα Gotu Kola σε δόση 30 mg ημερησίως, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και χαλιναγωγεί την κατακράτηση υγρών.

-Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ (CLA): Χρόνια τώρα, αποτελεί το κρυφό χαρτί όλων των αθλητών -και πολλών μοντέλων, καλλιτεχνών ή celebrities-, καθώς χρήση αυτής της φυσικής ουσίας «ωφέλιμου» λίπους (κάτι σαν τα ω3 λιπαρά οξέα) αποτρέπει το γέμισμα των λιποκυττάρων, αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας και τροποποιεί την περιοχή που αποθηκεύεται το λίπος, αυξάνοντας την μυϊκή μάζα έναντι των λιποκυττάρων.

Η δόση για απώλεια της κυτταρίτιδας έχει προσδιοριστεί στις δυο κάψουλες των 500 mg τρεις φορές τη μέρα μαζί με τα γεύματά σας.

Advertisement

-Ginko Biloba: Ως κύριο στοιχείο πολλών αδυνατιστικών κρεμών, αυτό το βότανο έχει την ικανότητα να αυξάνει έως και 57% την κυκλοφορία του αίματος, με στόχο την καλύτερη απορροή της λέμφου. Ως συμπλήρωμα είναι ακόμη πιο δραστικό. Γι’ αυτό αρκεστείτε σε 100-150 gr τη μέρα -αν αντιληφθείτε πονοκεφάλους μειώστε στο μισό.

-Πράσινο τσάι: Σύμφωνα με γαλλική έρευνα, μπορείτε να χάσετε 30% των θερμίδων που προσλάβατε από τροφές πίνοντας περισσότερο από 5 φλιτζάνια ημερησίως. Ωστόσο με δυο ταμπλέτες συμπληρώματος πράσινου τσαγιού θα το καταφέρετε ευκολότερα.

-Dandelion: Πικραλίδα ελληνιστί, ένα διουρητικό φυτό που διώχνει με τον πιο φυσικό τρόπο τα παγιδευμένα υγρά στο σώμα. Αντίθετα με άλλα διουρητικά (βότανα ή φάρμακα), το συμπλήρωμα Dandelion δεν δημιουργεί κανενός είδους παρενέργειες -στην καρδιά ή το κυκλοφορικό- καθώς περιέχει υψηλές δόσεις καλίου εξισορροπώντας την απώλειά του από το σώμα. Καταναλώστε άφοβα 3 φυτοκάψουλες τη μέρα.

Advertisement

-Ασβέστιο: Αν κόψετε τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σας ώστε να μην προσλαμβάνετε τα υψηλά λιπαρά που περιέχουν, είναι σίγουρο πως τα ποσοστά ασβεστίου στο σώμα σας θα κατακρημνιστούν.

Για κάθε γυναίκα όμως, το ασβέστιο αποτελεί το ισχυρότερο αντίδοτο σε μια επερχόμενη ή ήδη υπάρχουσα οστεοπόρωση. Άρα, οφείλετε να παίρνετε ένα συμπλήρωμα ασβεστίου των 1.000 mg σε καθημερινή βάση.

Πέρα όμως από αυτό, μελέτες που έγιναν σε αμερικανικά ιατρικά πανεπιστήμια έδειξαν ότι το ασβέστιο αποτελεί και έναν σημαντικό παράγοντα ενάντια στο αποθηκευμένο λίπος.

Advertisement

Σε δοκιμές που έγιναν φάνηκε ολοκάθαρα ότι ανεβάζοντας τα επίπεδα ασβεστίου σε μια γυναίκα που δεν γυμνάζεται καθόλου αλλά τηρεί ένα καλό πλάνο δίαιτας, χάνεται τουλάχιστον 50% περισσότερο λίπος από το αναμενόμενο.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement