Κάρτα πληρωμών με bitcoin εκδίδει η Coinbase

Advertisement

Μια καινούργια χρεωστική κάρτα στο Ηνωμένο Βασίλειο εκδίδει το ψηφιακό ανταλλακτήριο νομισμάτων Coinbase ώστε να διευκολύνει τους πελάτες του να πληρώνουν σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα απευθείας με κρυπτονομίσματα όπως bitcoin, ethereum και litecoin.

Η κάρτα Coinbase είναι μια ανέπαφη χρεωστική κάρτα Visa η οποία συγχρονίζεται απευθείας με το λογαριασμό του χρήστη στην Coinbase.

Η κάρτα θα γίνεται αποδεκτή από οποιονδήποτε έμπορο λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο που δέχεται κρυπτονομίσματα, δήλωσε ο CEO της Coinbase, Ζισαν Φεροζ, σε συνέντευξή του διευκρινίζοντας ότι η κάρτα δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να ξοδεύουν και να επενδύουν τα κρυπτονομίσματά τους από μια κοινή πλατφόρμα.

Advertisement

Οι ίδιοι οι έμποροι λιανικής πώλησης δεν θα λαμβάνουν πληρωμες σε κρυπτονομίσματα, εξήγησε ο Φέροζ.

Αντ ‘αυτού, η Coinbase θα χρεώνει στους χρήστες μια μικρή προμήθεια ύψους 2,5% για την μετατροπή των κρυπτονομισμάτων σε άλλα νομίσματα όπως η βρετανική λίρα.

«Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την προμήθεια όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική», δήλωσε ο Φέροζ.

Advertisement

Οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν ποιο κρυπτονομισματικό πορτοφόλι θέλουν να χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή μέσω της νέας Coinbase Card. Στη συνέχεια, το ποσό των επιλεγμένων κρυπτονομισμάτων θα αφαιρείται από τον λογαριασμό του πελάτη.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι πρώτες 1.000 κάρτες θα δοθούν δωρεάν στους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου οι οποίοι θα εγγραφούν στην λίστα αναμονής. Από εκεί και πέρα  κάθε κάρτα θα κοστίσει περίπου 5 λίρες – 5,80 ευρώ.

Πέρα από την αγορά της κάρτας οι πελάτες δεν θα επιβαρύνονται με λοιπές μηνιαίες χρεώσεις για την χρήση της ή για την διατήρηση λογαριασμού στην Coinbase, διευκρίνισε η εταιρεία. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να κάνουν αναλήψεις έως και 200 λίρες το μήνα από ΑΤΜ χρησιμοποιώντας την κάρτα τους.

Advertisement

Η εταιρεία διαθέτει άδεια ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο βάσει της οποία επιτρέπονται τέτοιου είδους πληρωμές.

Ωστόσο έχει υποβάλλει αίτηση για την αντίστοιχη ευρωπαϊκή άδεια με στόχο να επεκταθεί και σε άλλες αγορές εντός Ευρώπης. Για το λόγο αυτό μάλιστα ήδη από πέρυσι άνοιξε ένα νέο γραφείο στο Δουβλίνο ώστε να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο Brexit.

H Coinbase δεν είναι η μόνη. Πολλές εταιρείες fintech επεξεργάζονται λύσεις για να κάνουν εφικτή και προσιτή την πληρωμή με κρυπτονομίσματα.

Advertisement

Η Revolut  στην Αγγλία η Square στις Η.Π.Α. προσφέρουν κρυπτονομίσματα στις πλατφόρμες τους. Αντιστοίχως και το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο αναπτύσσει σύμφωνα με πληροφορίες το δικό του κρυπτονόμισμα για πληρωμές μέσω του WhatsApp.

Ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Coinbase, η Binance, έκανε το αντίστοιχο βήμα για την έκδοση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας με κρυπτονομίσματα συνεργαζόμενη με την Fintech Simplex.

[insider]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement