Στο «σφυρί» τα σπίτια της Αμαλίας και της Χρυσής Βαρδινογιάννη

Advertisement

Στο «σφυρί» βγαίνουν περιουσιακά στοιχεία των δύο από τις τρεις κόρες του Σήφη και της Ελένης Βαρδινογιάννη, λόγω της υπερχρέωσης και του υπέρογκου δανεισμού της ΑΝΕΚ.

Η Αμαλία – Αναστασία Βαρδινογιάννη, σύντροφος του Σπύρου Καπράλου, χάνει τη μονοκατοικία της στο Παλαιό Ψυχικό, καθώς και το μερίδιό της σε διώροφη οικία στο Παλαιό Λιμάνι των Σπετσών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Με λίγες ημέρες διαφορά και η αδερφή της, Χρυσή, θα δει και αυτή να βγαίνει στο σφυρί το σπίτι της στο Καστρί.

Advertisement

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι αναγγελίες των πλειστηριασμών έχουν αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα, ο πρώτος στην περίπτωση που δεν υπάρξει στο μεταξύ διακανονισμός, είναι προγραμματισμένος για τις 9 Μαΐου.

Πρόκειται για την οικία της Αμαλίας Βαρδινογιάννη στο Παλαιό Ψυχικό που βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα τη Eurobank για ποσό οφειλής 500.000 ευρώ, αν και το ακίνητο βαρύνεται από το 2004 με προσημείωση υποθήκης για ποσό 427.488 ευρώ και από το 2017 με υποθήκη για ποσό 3 εκατ. ευρώ.

Τιμή πρώτης προσφοράς, σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει καθοριστεί η εμπορική αξία του ακινήτου και ανέρχεται στα 2,016 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 681,7 τ.μ., με μια τριώροφη κατοικία-μεζονέτα με υπόγειο που χτίστηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Advertisement

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Μαΐου, πάλι με επισπεύδουσα τη Eurobank βγαίνει στο σφυρί «το 50% εξ αδιαιρέτου της ψιλής κυριότητας μιας διώροφης λιθόκτιστης και κεραμοσκεπούς οικίας» επί οικοπέδου 724,30 τ.μ. στη θέση Μπαλτίζα στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών. Το υπόλοιπο 50% καθώς και την επικαρπία του ακινήτου την έχει ο πρώην σύζυγος της Αμαλίας Βαρδινογιάννη, Θεμιστοκλής Μουρούζης.

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό βαρών του Υποθηκοφυλακείου Σπετσών, το μερίδιο της Αμαλίας Βαρδινογιάννη είχε υποθηκευτεί για 3 εκατ. ευρώ. Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση ήταν 100.000 ευρώ, ενώ ως τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό έχουν προσδιοριστεί τα 131.500 ευρώ.

Επίσης, για τις 5 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πλειστηριασμός της κατοικίας της Χρυσής Βαρδινογιάννη του Σήφη στο Καστρί του Δήμου Κηφισιάς.

Advertisement

Επισπεύδουαα είναι η τράπεζα Πειραιώς, η οποία προχώρησε σε κατάσχεση για οφειλή 200.000 ευρώ από στεγαστικό δάνειο, το οποίο δεν εξυπηρετείται. Πρόκειται για οικόπεδο 752,7 τ.μ. με διώροφη κατοικία.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βαρύνει προσημείωση υποθήκης για 300.000 ευρώ κατά της Χρυσής Βαρδινογιάννη υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς. Ως τιμή προσφοράς στον πλειστηριασμό ορίστηκε η εμπορική αξία του ακινήτου, που προσδιορίστηκε στα 490.000 ευρώ από τον εκτιμητή KMSC Integrated Real Estate Valuation & Property Management Services.

[tvxs]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement