ΕΜΥ: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Ποιες περιοχές επηρεάζονται περισσότερο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα

Advertisement

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής 12/05, η οποία αναμένεται να είναι παρατεταμένη και να κρατήσει έως και το τέλος της εβδομάδας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας σχετίζεται με ένα βαρομετρικό χαμηλό το κέντρο του οποίου θα παραμείνει στη Νότια Ιταλία έως και την Τρίτη 14/05 και στη συνέχεια θα περάσει πάνω από τη χώρα μας.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Advertisement

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής 12/05 τα βορειοδυτικά, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Από την Τετάρτη 15/05 κι έπειτα βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Advertisement

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση (1 έως 4 βαθμούς) με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου μάλιστα τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 αναμένεται άνοδος.

Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη 14/05 και την Τετάρτη 15/05 στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις λασποβροχές.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσουν από την Κυριακή 12 Μαΐου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Advertisement

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσουν από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής 12 Μαΐου. Μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (12-05-2019) και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς άνεμους.

Θα επηρεαστούν:

α. αύριο Κυριακή (12-05-2019) από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα (13-05-2019) τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος και η δυτική Στερεά.

β. από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-05-2019) οι προαναφερθείσες περιοχές. επίσης η δυτική και γρήγορα η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η δυτική και η κεντρική Μακεδονία, και μέχρι το μεσημέρι η Θεσσαλία και οι Σποράδες. πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια.

Advertisement

γ. την Τρίτη (14-05-2019) κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα βόρεια) , η Ηπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς η δυτική Στερεά. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά αναμένεται πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του επομένου διήμερου Τέταρτης και Πέμπτης (15 και 16-05-2019), με κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement