Η Ferrari παραδέχεται πως ίσως σχεδίασε λάθος το φετινό μονοθέσιο

Advertisement

Μετά την απογοητευτική εμφάνιση της Ferrari στο Ισπανικό GP, o επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, παραδέχτηκε πως η εταιρία του ίσως έχει ακολουθήσει λανθασμένο concept στη σχεδίαση του φετινού μονοθεσίου.

Η Ferrari ήλπιζε πως το πακέτο αναβάθμισης που έφερε στην Βαρκελώνη θα την βοηθούσε ώστε να κερδίσει την Mercedes, αλλά τα αποτελέσματα ήταν άκρως απογοητευτικά, με την Ferrari να χάνει και την τρίτη θέση του βάθρου από τον Max Verstappen.

Ο Binotto είπε πως η Mercedes έχει επιλέξει να σχεδιάσει ένα μονοθέσιο που παράγει υψηλή αεροδυναμική πίεση, ενώ η Ferrari ακολούθησε τον δρόμο της καλύτερης τελικής ταχύτητας στην ευθεία και την βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης.

Advertisement

Αυτό όπως φάνηκε δεν λειτουργεί όπως ήθελε η Ferrari, μιας και τα μονοθέσια της είναι αργά στις στροφές.

Ο Binotto είπε χαρακτηριστικά:

«Χάνουμε σε κάθε στροφή της πίστας [της Βαρκελώνης], όχι μόνο στο τελευταίο κομμάτι της. Σε κάθε στροφή είμαστε αργοί. Υπάρχει πολύ υποστροφή και η αιτία της είναι η έλλειψη κάθετης δύναμης ή κάτι περισσότερο από αυτό; Αυτό είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε.

Οποιοδήποτε συμπέρασμα σήμερα θα είναι λάθος συμπέρασμα. Θα χρειαστούμε μερικές ημέρες για να έχουμε πραγματικά μια σωστή ανάλυση και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι φταίει. Είναι θέμα ισορροπίας; Είναι θέμα κάθετης αεροδυναμικής πίεσης; Μήπως φταίει όλη η σχεδίαση του μονοθεσίου; Νομίζω πως τώρα δεν έχουμε την απάντηση.»

Advertisement

Εάν αποδειχτεί πως το concept σχεδίασης του μονοθεσίου είναι λάθος, τότε η Scuderia θα χρειαστεί μήνες μέχρι να καταφέρει να το αλλάξει, κάτι που σημαίνει πως και θα πρέπει “να πει αντίο” στο πρωτάθλημα.

Ο Binotto ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένος να παρατήσει την φετινή μάχη και ερωτηθείς εάν θα ήταν καταστροφή για την Ferrari να διαπιστώσει πως το φετινό concept σχεδίασης του μονοθεσίου είναι λάθος είπε:

«Δεν νομίζω ότι πρόκειται για καταστροφή από τη στιγμή που βελτιώνεσαι σαν ομάδα. Και όπως λέω συχνά, είμαστε μια νέα ομάδα και μαθαίνουμε σε αυτή την φάση. Βρισκόμαστε σε φάση μάθησης.

Advertisement

Νομίζω ότι από την άποψη της επεξεργασίας και της μεθοδολογίας υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε και είμαι πολύ χαρούμενος από τη στιγμή που βελτιώνεται η ομάδα. Αν τελικά αποδειχτεί πως έχουμε κάνει λάθος στο σχεδιαστικό concept, τότε θα βρούμε λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στη σεζόν.»

[autoblog]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement