Ο «μπαμπάς» του Big Brother μόλις μήνυσε το Facebook – Τι ζητάει από το δικαστήριο

Advertisement

Ο «μπαμπάς» του Big Brother, ο Ολλανδός δισεκατομμυριούχος Τζον Ντε Μολ, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Facebook, διότι θεωρεί ότι η πλατφόρμα επιτρέπει ψεύτικες διαφημίσεις που χρησιμοποιούν την εικόνα και το όνομά του για να διαπράττουν μια απάτη με κρυπτονομίσματα.

Όπως ανέφεραν σε δικαστήριο του Άμστερνταμ οι δικηγόροι του, η εταιρεία δεν εμπόδισε την εμφάνιση των διαφημίσεων και δεν ανταποκρίθηκε έγκαιρα στις καταγγελίες που έγιναν.

Οι συγκεκριμένες διαφημίσεης (οι οποίες έχουν αποσυρθεί πλέον), προέτρεπαν χρήστες να συμμετέχουν σε διάφορες απάτες με κρυπτονομίσματα ή να στέλνουν χρήματα για να αγοράσουν Bitcoin. Άφηναν δε να εννοηθεί σαφώς ότι ο Ντε Μολ εμπλέκεται σε αυτή τη δραστηριότητα με πολλούς τρόπους.

Advertisement

Τι ζητάει ο επιχειρηματίας από το δικαστήριο

Αυτό που ζητάει ο επιχειρηματίας είναι το δικαστήριο να διατάξει το Facebook να μπλοκάρει αυτόματα τις διαφημίσεις που συνδέουν το όνομά του με κρυπτονομίσματα, θεωρώντας ότι πλήττεται η φήμη του.

Ο αντίλογος, έρχεται από έναν δικηγόρο του Facebook, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να υποχρεωθεί να ελέγχει ανα πάσα στιγμή  όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα. Συμπλήρωσε επίσης ότι οι συγκεκριμένες διαφημίσεις αποσύρθηκαν πολύ γρήγορα.

Οι δικηγόροι εκτός των άλλων ζητούν επίσης απο το Facebook να παραδώσει όλα τα στοιχεία των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει τις συγκεκριμένες διαφημίσεις, ώστε να αναλάβει μετά η αστυνομία.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement