Πίνετε καφέ ή τσάι στις αεροπορικές πτήσεις; Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε

Advertisement

Σε πολλούς μπορεί να ακουστεί παράξενο, όμως υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά πριν ξαναπαραγγείλετε καφέ ή τσάι στο επόμενο ταξίδι με αεροπλάνο.

Πρόσφατη μελέτη του Οργανισμού Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ κατέγραψε το 2018 ότι το νερό που χρησιμοποιείτε για να παρασκευαστούν καφέδες και λοιπά ζεστά ροφήματα είναι βρώμικο, αφού «προέρχεται από βρύσες του αεροπλάνου που δεν απολυμαίνονται» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Μετά τον έλεγχο που έκανε ο Οργανισμός σε αεροσκάφη, στο 13% εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια, σε δύο βρέθηκαν επικίνδυνα ποσοστά E.Coli στο νερό ενώ ένα στα οχτώ αεροπλάνα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα που έχει θέσει ο οργανισμός για την ασφάλεια του νερού.

«Τα άτομα με μη θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να αποφεύγουν τα εν λόγω ποτά κατά την πτήση. Επίσης, τα άτομα που ταξιδεύουν με τα μωρά τους πρέπει να το ξανασκεφτούν πριν γεμίσουν το μπιμπερό τους με το αεροπλάνο», δήλωσε στο NBC o Σέντρικ Σπακ, ειδικός στις μολυσματικές νόσους στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Baylor.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement