Πέθανε ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι – Φτωχότερος ο παγκόσμιος κινηματογράφος

Advertisement

Θλίψη στον κόσμο του κινηματογράφου από την είδηση του θανάτου του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι, ο οποίος πέθανε σήμερα στο σπίτι του στη Ρώμη σε ηλικία 96 ετών.

Ο Τζεφιρέλι «έσβησε ήσυχα μετά από μακρά ασθένεια που είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες» όπως χαρακτηριστικά μεταδίδουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της οικογένειάς του.

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι  ήταν Ιταλός ντεκορατέρ,  σκηνοθέτης και παραγωγός της τηλεόρασης, του θεάτρου, του κινηματογράφου και της όπερας. Κάποιες από τις όπερές του θεωρούνται κλασικά έργα παγκοσμίως.

Advertisement

Είχε σκηνοθετήσει πολλές μεγάλες επιτυχίες, μεταξύ των οποίων η ταινία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (1968), για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Οσκαρ.

Επίσης, η ταινία του «The Taming of the Shrew» (1967) με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρντον, παραμένει η καλύτερη κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης παράστασης.

Τέλος, η γνωστή σε όλους μας μίνι σειρά του «Ιησούς από την Ναζαρέτ» (1977) κέρδισε αναγνωρισιμότητα και προβάλλεται ακόμη και σήμερα κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα σε πολλές χώρες.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement