4.000 κάτοικοι με 8.000 Mercedes – Σε αυτό το χωριό φτιάχνουν μέχρι και μνημείο ως φόρο τιμής στη μάρκα [εικόνες]

Όλοι μας λίγο πολύ, αγαπάμε τη Mercedes ως κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων.

Ομως, υπάρχει ένα χωριό στο οποίο η αγάπη τους για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, χτυπάει ταβάνι, αφού πάνω από τα μισά ταξινομημένα αυτοκίνητα της περιοχής, είναι Mercedes!

Μιλάμε για το χωριό Imotski της Κροατίας, με τους 4350 κατοίκους, οι οποίοι αγαπάνε σχεδόν εμμονικά τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Αυτή η εμμονή ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, όταν η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με το αστέρι στο καπό ήταν σύμβολο επιτυχίας.

Για αυτό το λόγο, ο Ivan Topic Nota, έχει εμπνευστεί τη δημιουργία ενός μνημείου, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την τόσο μεγάλη λατρεία των κατοίκων στα μοντέλα Mercedes.

Στην τελετή έναρξης των εργασιών για το μνημείο, ο ίδιος ανέφερε πως στην κατοχή του έχει 13 ιστορικά μοντέλα Mercedes εκ των οποίων τα τέσσερα μπορούν και κυκλοφορούν κανονικά.

Επίσης, οραματίζεται και μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα αυτοκίνητα Mercedes-Benz που έχουν μαζευτεί ποτέ σε ένα μέρος, κάτι που πρόκειται να λάβει χώρα το Σεπτέμβριο.

Η λατρεία τους αυτή, ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960. Τότε, πολλοί αγρότες από την περιοχή, πήγαιναν στη Δυτική Γερμανία για εργασία.

Αν επέστρεφαν με Mercedes, αυτό ήταν δείγμα μεγάλης επιτυχίας και οι συγκεκριμένοι είχαν τον σεβασμό της τοπικής κοινότητας.

 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά κι ο Topic: «Μια ιστορία αγάπης μεταξύ των ντόπιων και της Mercedes, δεν αξίζει ένα μνημείο»;

Αυτό θα είναι κατασκευασμένο από πέτρα, θα είναι επηρεασμένο από την Mercedes 115, ένα δημοφιλές μοντέλο μεταξύ των ντόπιων που κατασκευάστηκε μεταξύ 1968 και 1976, με το κόστος δημιουργίας να εκτιμάται στα 67.633 δολάρια.

Δείτε και αυτά: