Αυτό το θωρακισμένο Volvo XC90 είναι ένα απόρθητο φρούριο 4,5 τόνων – Αντέχει ακόμη και… βομβαρδισμό [εικόνες]

Advertisement

Η Volvo παρουσίασε και επισήμως την θωρακισμένη έκδοση του XC90, η οποία είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τη σουηδική μάρκα με τρόπο τέτοιο ώστε να παρέχει τα μεγαλύτερα στάνταρ ασφάλειας σε όσους βρίσκονται στο πολυτελές εσωτερικό του.

Το Volvo XC90 Armoured, όπως είναι η ονομασία του αποτελεί συμπαραγωγή της σουηδικής μάρκας με την εταιρεία Trasco, η οποία εδρεύει στη Βρέμη και ειδικεύεται στην κατασκευή θωρακισμένων οχημάτων.

Αυτή είναι και η… διαδρομή που ακολουθεί το συγκεκριμένο Volvo, το οποίο αφού κατασκευαστεί στη Σουηδία, στη συνέχεια μεταφέρεται στην Βρέμη όπου και λαμβάνουν χώρα οι διάφορες εργασίες θωράκισής του, από τους Γερμανούς ειδικούς.

Advertisement

Το Volvo XC90 Armoured έχει πλήρη θωράκιση με ατσάλι και αντιβαλιστικά τζάμια και έχει πιστοποιηθεί για προστασία κατηγορίας VR8, που σημαίνει πως είναι από παντού προστατευμένο (πάνω, κάτω, εμπρός, πίσω, πλάι).

Μάλιστα, κάτω από το καπό του υπάρχει και ειδικό σύστημα πυρόσβεσης, το οποίο φροντίζει να σβήσει την όποια φωτιά, ενώ διαθέτει και έξοδο διαφυγής!

Φυσικά, όλες αυτές οι ενισχύσεις και έξτρα εξοπλισμός αύξησαν κατακόρυφα το βάρος του Volvo XC90, το οποιο από 1.400 κιλά που ζυγίζει στην εργοστασιακή του έκδοση, πλέον φτάνει στα 4.490 κιλά (ζυγισμένο μαζί με 5 επιβάτες).

Advertisement

Προφανώς και για να κινηθεί ένα τόσο βαρύ αυτοκίνητο έχει επιλεγεί ένας δυνατός κινητήρας και αυτός είναι ο 2.0 λτ. τούρμπο T6 των 310 ίππων, ενώ διαθέτει τετρακίνηση, ενισχυμένα φρένα και διαφοροποιημένες ρυθμίσεις ανάρτησης.

‘Όσον αφορά την τιμή του, αυτή στην Αγγλία όπου και το αυτοκίνητο διατίθεται ήδη για παραγγελία, είναι στις 450.000 λίρες.

Advertisement

Πηγή:traction.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement