Τραγική ιστορία: Οταν ο γιος του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Tetra Pak έκρυβε για δυο μήνες στο σπίτι του τη νεκρή γυναίκα του

Advertisement

Η ιστορία της οικογένειας Ράουζινγκ της εταιρείας με τη γνωστή συσκευασία Tetra Pak θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας ή βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας.

Αμύθητα πλούτη, ναρκωτικά, αλλά και θάνατος… κρυμμένος μέσα στο σπίτι. Ολα ξεκίνησαν ένα μεσημέρι στην Σουηδία στο σπίτι του Ρούμπεν και της Ελίζαμπεθ Ράουζινγκ.

Ηταν η στιγμή που γεννήθηκε η ιδέα του υδατοστεγούς χάρτινου δοχείου για την αποθήκευση του γάλακτος, αυτού που θα αντικαθιστούσε τα κλασσικά γυάλινα μπουκάλια.

Advertisement

Το υδατοστεγές χάρτινο δοχείο για την αποθήκευση του γάλακτος, των χυμών, του γιαουρτιού και του παγωτού, που τέθηκε σε παραγωγή το 1953, με το όνομα Tetra Pak.

Στη συνέχεια η οικογένεια «απογειώθηκε» με τους γιους Χανς και Γκαντ, άρχισαν την μαζική παραγωγή του και σήμερα πωλούνται 137 δισεκατομμύρια συσκευασίες Tetra Pak σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο.

Η αυτοκρατορία Tetra Pak εγκατέλειψε την Σουηδία και μετακόμισε στην Αγγλία το 1982 για να αποφύγει τους σουηδικούς φόρους.

Για τη συνέχεια πατήστε εδώ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement