Περιπολικό Tesla έμεινε από μπαταρία σε καταδίωξη!

Advertisement

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχονται με μεγάλη δύναμη να φέρουν το νέο στην αυτοκίνηση, όμως κάποια παλιά προβλήματα φαίνεται ότι θα τα δυσκολέψουν πολύ.

Όπως για παράδειγμα η χρήση τους ως αστυνομικά αυτοκίνητα, όπου η ανάγκη για το κλασική αμερικάνικο κυνηγητό με τα ελικόπτερα και όλα την κάλυψη των δικτύων της τηλεόρασης, μάλλον δεν θα είναι το φόρτε τους.

Αυτό αποδείχθηκε στις ΗΠΑ, στην περιοχή του Freemont όπου ένα περιπολικό ένα Tesla Model S 85 του 2014, εγκατέλειψε την καταδίωξη επειδή έμεινε από μπαταρία.

Advertisement

Όπως αναφέρει το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ο οδηγός του είχε ξεχάσει να το βάλει στην πρίζα, και βγήκε στην υπηρεσία με την μπαταρία κάτω από το μισό.

Ο αστυνομικός που οδηγούσε το Tesla κυνηγούσε έναν ύποπτο για έγκλημα στην Santa Clara της Καλιφόρνια.

Advertisement

Μόλις αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε ύποπτες πινακίδες ξεκίνησε την καταδίωξη αλλά διαπίστωσε ότι οι μπαταρίες του αρκούσαν για μόλις 10 χιλιόμετρα.

Την υπόθεση ανέλαβε μετά το βενζινοκίνητο «ιππικό» που ήρθε προς βοήθεια του Tesla, με την καταδίωξη να τελειώνει αρκετή ώρα αργότερα.

Η αστυνομία του Freemont βρίσκεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμής ένταξης των Tesla σε υπηρεσία και παρακολουθούν από κοντά τα δεδομένα.

Πηγή:caranddriver.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement