iPhone 11: Πόσο πρέπει να δουλέψει ένας Ελληνας και πόσο κάτοικοι άλλων χωρών για να το αποκτήσουν

Advertisement

Σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα θα πρέπει να δουλέψει κατά μέσο όρο ένας Έλληνας, προκειμένου να αποκτήσει το νέο iPhone 11, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Picodi.com.

Συγκεκριμένα η ομάδα Picodi.com συγκρίνει την τιμή του iPhone 11 Pro (μοντέλο 64 GB) με τον μέσο μισθό σε διάφορες χώρες για να υπολογίσει τον αριθμό ημερών που απαιτούνται για την αγορά της συσκευής.

Στην περίπτωση της χώρας μας, ένας Έλληνας θα έπρεπε να εργάζεται 27,7 ημέρες για να μπορέσει να αγοράσει το καινούργιο μοντέλο iPhone. Πέρσι σε αντίστοιχη έρευνα οι απαιτούμενες ημέρες ήταν 27,8.

Advertisement

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται η Ελβετία, οι ΗΠΑ και το Λουξεμβούργο. Ένας Ελβετός θα μπορέσει να μαζέψει το απαραίτητο ποσό για το iPhone 11 σε 4,8 ημέρες, ένας Αμερικανός 5,8 ημέρες και ένας κάτοικος του Λουξεμβούργου σε 6,7 ημέρες δηλαδή περίπου έπειτα από μία εβδομάδα δουλειάς.

Περίπου δύο εβδομάδες δουλειάς απαιτούνται σε χώρες όπως η Κύπρος (14,3), η Ισπανία (15,7) και η Ιταλία (15,9).

Στις Φιλιππίνες  ο μέσος κάτοικος θα μπορέσει να αποκτήσει  το καινούριο iPhone 11 έπειτα από 156,6 ημέρες, στο Πακιστάν έπειτα από 88,6 και στην Αργεντινή 60,1.

Advertisement

Μεθοδολογία και πηγή δεδομένων

Σύμφωνα με την picodi.com o δείκτης του iPhone 2019 υπολογίστηκε με βάση τις τιμές του iPhone 11 Pro (64GB), επίσημα δημοσιευμένο σε τοπικούς ιστότοπους της Apple ή εξουσιοδοτημένους πωλητές ένω οι μέσοι μισθοί προέρχονται από τους ιστοτόπους των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών ή των αρμόδιων υπουργείων.

Όπως επισημαίνεται, για να υπολογιστεί ο αριθμός, διαίρεσαν τον  μηνιαίο μισθό κατά 21 – το μέσο αριθμό εργάσιμων ημερών σε ένα μήνα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement