Οργή πιστών για τον… παπά Χορταρέα – Μαζεύουν υπογραφές να τον διώξουν

Advertisement

Δε φαίνεται να γίνεται αποδεκτός στην Παναγία τη Παρπατούσα που βρίσκεται σε χωριό του Λαγκαδά ο Νίκος Χορταρέας.

Η αποκάλυψη για τον πρώην αστρολόγο «ταρακούνησε» την περιοχή και τους πιστούς και σύμφωνα με πληροφορίες το εκκλησίασμα έχει σκανδαλιστεί από την παρουσία του πρώην μελλοντολόγου και νυν ιερέα.

Παρά τις διαψεύσεις της ιεράς μητρόπολης για την ύπαρξή του εκεί, οι πιστοί τον βλέπουν ολοζώντανο μπροστά τους μέσα στο ξωκλήσι της Παναγίας Περπατούσας στις κυριακάτικες λειτουργίες, αλλά και στους εσπερινούς Τετάρτη και Παρασκευή.

Advertisement

Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους, ο πατέρας Κυπριανός Χορταρέας όχι μόνο κάνει τη Λειτουργία, αλλά κοινωνεί και τους πιστούς.

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν υπογραφές για να ζητήσουν να απομακρυνθεί από το ιερό προσκύνημα, καθώς δεν μπορούν να ξεχάσουν το παρελθόν του.

Μπορεί, βέβαια, κάποιοι να μην ενοχλούνται από την παρουσία του ιερωμένου, όπως εμφανίστηκε στη φωτογραφία της Espresso ποζάροντας με άμφια δίπλα από την Αγία Τράπεζα, όμως οι χωριανοί υποστήριξαν ότι ο 63χρονος πρώην τηλεαστρολόγος έγινε η αιτία να μην επισκέπτονται οι πιστοί το εκκλησάκι.

Advertisement

Ζητούν επίμονα να απομακρυνθεί και, εάν πράγματι θέλει να μπει στον δρόμο του Θεού, να το κάνει ως μοναχός και όχι ως ιερέας με ποίμνιο.

Η υπόθεση, πάντως, εξελίσσεται σε μυστήριο, καθώς σε επικοινωνία της εφημερίδας με κύκλους της μητρόπολης πριν από λίγες ημέρες, πηγές ανέφεραν ότι «εδώ και χρόνια φοράει το μοναχικό σχήμα» και δεν απέκλειαν τον ενδεχόμενο να ασκεί πλέον καθήκοντα ιερέα…

Πηγή:topontiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement