Ο Έλληνας που ξεκίνησε να πουλάει σάντουιτς και τελικά έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κατοικιών στις ΗΠΑ

Advertisement

To ρολόι χτύπησε λίγο μετά τις δύο τα μεσάνυχτα, εκείνο το βράδυ καλοκαιριού στο σπίτι του 28χρονου τότε Άλεξ Σπανού, που σηκώθηκε από το κρεβάτι του με δυσκολία.

Το πιθανότερο είναι να κοίταξε για ένα λεπτό την γυναίκα του Φωτεινή, που κοιμόταν δίπλα στην κούνια με τα δύο αγόρια τους, πριν πλυθεί και πιει μια δυνατή κούπα καφέ. Δεν την ξύπνησε παρόλο που η βοήθειά της ήταν πολύτιμη.

Η δουλειά δεν μπορούσε να περιμένει. Οι bracheros όπως αποκαλούσαν τους Μεξικανούς εργάτες που κατέκλυζαν την κοιλάδα της Καλιφόρνια για δουλειά, σε λίγες ώρες θα έπρεπε να φάνε.

Advertisement

Αυτός, μαζί με άλλον ένα υπάλληλο θα έπρεπε να ετοιμάσουν περίπου δυο χιλιάδες σάντουιτς με μπολόνι-το πιο φθηνό κρέας που υπήρχε στην αγορά- για να τους ταΐσουν το μεσημέρι και να εισπράξουν το 1 δολάριο και 75 σέντς, που ήταν η τιμή του ενός.

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν άνεργος, αυτός, ο γιος ενός φούρναρη που δούλευε από παιδί στην οικογενειακή επιχείρηση για να μάθει την δουλειά.

Τα 800 δολάρια που είχε πάρει ως δάνειο από την τράπεζα, ήταν αρκετά για να στήσει την επιχείρηση με τα σάντουιτς-μπολόνι, τα οποία εξαφανίζονταν εν ριπή οφθαλμού από τους πεινασμένους εργάτες, παρόλο που δεν τους άρεσαν.

Για τη συνέχεια πατήστε εδώ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement