Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως 4 κάσιους την ημέρα

Advertisement

Τα κάσιους είναι ευρέως γνωστά για τη γλυκιά-βουτυράτη γεύση τους και το ιδιαίτερο σχήμα τους.

Και αν και οι περισσότερες από εμάς τα βάζουμε στη διατροφή μας ως ένα απλό σνακ, πιθανότατα δεν έχεις αντιληφθεί ότι αυτοί οι ξηροί καρποί μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα για το σώμα σου, καθώς περιέχουν μια ολόκληρη σειρά από διάφορα θρεπτικά συστατικά.

Ας δούμε λοιπόν πέντε οφέλη από την κατανάλωση μόνο τεσσάρων κάσιους κάθε μέρα.

Advertisement

Το δέρμα σoυ θα αρχίσει να λάμπει

Τα κάσιους είναι μια μεγάλη πηγή χαλκού και αντιοξειδωτικών που είναι και τα δύο ωφέλιμα για το δέρμα σoυ.

Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστό ότι μειώνουν τα σημάδια γήρανσης και ο χαλκός, μαζί με άλλα ένζυμα, παράγει το κολλαγόνο που είναι υπεύθυνο για την αύξηση της ελαστικότητας του δέρματός σου.

Θα αρρωσταίνεις λιγότερο συχνά

Τα κάσιους είναι επίσης μια μεγάλη πηγή ψευδαργύρου. Και αυτό το χημικό στοιχείο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων και τη δραστηριότητα, γενικότερα, του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Advertisement

Τα οστά σου θα γίνουν πιο δυνατά

Μόλις 28 γραμμάρια κάσιους μπορούν να προσφέρουν περίπου το 30% της ημερήσιας ποσότητας πρόσληψης χαλκού και το 20% της ποσότητας μαγνησίου.

Ο χαλκός υποστηρίζει την ανάπτυξη των οστών και του συνδετικού ιστού, ενώ το μαγνήσιο βοηθά το σώμα σου να απορροφήσει ασβέστιο και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης.

Θα είναι ευκολότερο να ελέγξεις το βάρος σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών σε καθημερινή βάση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Advertisement

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει. Τα κάσιους περιέχουν λίπη, αλλά αυτά τα λίπη είναι υγιή και το μαγνήσιο που βρίσκεται στα κάσιους είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του λίπους και των υδατανθράκων στο σώμα σου.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που καταναλώνουν κάσιους σε μέτρια και τακτική βάση χάνουν πιο γρήγορα βάρος και έχουν μικρότερο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκοι.

Εκτός αυτού, οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί μπορεί να είναι ένα υπέροχο σνακ για εσένα δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Τα μάτια σου θα προστατεύονται

Τα κάσιους είναι πλούσια σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα αντιοξειδωτικά που είναι σημαντικά για να κρατούν τα μάτια σου υγιή.

Οπότε εάν τα τρως καθημερινά, αυτά τα αντιοξειδωτικά θα διατηρούν καλή την όραση σου και θα προστατεύουν τα μάτια σου από τις λοιμώξεις που μπορεί να πάθεις από το περιβάλλον. Η ζεαξανθίνη προστατεύει επίσης τον αμφιβληστροειδή σου από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

Πηγή:womenonly.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement