Στο μικροσκόπιο των αρχών Tesla που έσπειρε το θάνατο στις ΗΠΑ

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν Tesla που παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, “θέρισε” ένα Honda Civic στο Λος Άντζελες.

Η υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA) ξεκίνησε έρευνα σχετικά με ατύχημα που συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου στην πολιτεία της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Ένα Tesla S παραβίασε ερυθρό σηματοδότη μετά την έξοδό του από τον αυτοκινητόδρομο 91 στην περιοχή Γκαρντένα και χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα διερχόμενο Honda Civic.

Ως αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες στο Honda, ένας άντρας και μια γυναίκα, βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ οι επιβαίνοντες στο Tesla δεν έπαθαν το παραμικρό.

Υπό διερεύνηση το Autopilot

Μετά από αρκετά θανατηφόρα συμβάντα στα οποία εμπλέκεται το σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης των Tesla με την ονομασία Autopilot, η υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων αποφάσισε να διερευνήσει και αυτό το γεγονός.

Στόχος είναι να αποκαλυφθεί αν τελικά το ατύχημα έγινε λόγω αστοχίας του Autopilot, εφ’ όσον αυτό είναι ενεργοποιημένο, ή αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla συστήνει στους οδηγούς να μην αφήνουν ποτέ τα χέρια από το τιμόνι, ακόμα και με τη χρήση του Autopilot, ενώ διευκρινίζει ότι η χρήση του συστήματος δεν αναιρεί την ανθρώπινη παρέμβαση. Σύμφωνα με την Tesla, το Autopilot δεν καθιστά το αυτοκίνητο αυτόνομα κινούμενο.

Από την άλλη πλευρά, το Autopilot δεν απενεργοποιείται αυτόματα όπως τα αντίστοιχα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης των περισσότερων κατασκευαστών, αν για παράδειγμα ο οδηγός δεν έχει τα χέρια του στο τιμόνι για περισσότερα από 15».

H υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων έχει ζητήσει από την Tesla να απενεργοποιήσει το Autopilot σε όσα μοντέλα της το διαθέτουν, έως ότου προχωρήσει στην υιοθέτηση δικλείδων ασφαλείας στο σύστημα, με σκοπό να αποφεύγονται τα παραπάνω φαινόμενα.

Πηγή:insider.gr

Δείτε και αυτά: