«Πλώρη» για τα 11.000 δολάρια βάζει το Bitcoin -Εκτίναξη της τιμής του σε υψηλό έτους

Advertisement

«Πλώρη» για νέα υψηλά, στα επίπεδα των 10.000 ή 11.000 δολαρίων, έχει βάλει η τιμή του Bitcoin τα τελευταία 24ωρα, με πλειάδα αναλυτών να αποδίδει την ανοδική του κίνηση στις διεθνείς ανησυχίες για την εξάπλωση του κοροναϊού.

Μέχρι και την Παρασκευή, το κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν πάνω από τα 9.700 δολάρια, ενώ έχει καταγράψει άνοδο 15% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από τα επίπεδα των 8.500 δολαρίων στο υψηλό έτους των 9.818 δολαρίων.

Η εκτίναξη της τιμής του Bitcoin στο υψηλό έτους τα προηγούμενα 24ωρα ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει νέο γύρο προβλέψεων για τις επόμενες κινήσεις του κρυπτονομίσματος.

Advertisement

Επόμενος στόχος τα 11.000 δολάρια

Όσο περνούν οι ώρες, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές και οι traders που προβλέπουν άμεση άνοδό του στα 10.000 δολάρια, ενώ υπάρχουν και οι πιο αισιόδοξοι που μιλούν για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, ήτοι στα επίπεδα των 11.000 δολαρίων.

Ο αναλυτής της Fundstrat, Robert Sluymer, επισημαίνει πως «είναι απίθανο το Bitcoin να περάσει εκ νέου σε διορθωτική τροχιά», υπονοώντας πως η άνοδος θα συνεχιστεί.

«Το Bitcoin έχει βάλει πλώρη για τα 11.000 δολάρια», εκτιμά από την πλευρά του ο Tour Demeester, αναλυτής της Adamant Capital. Εάν η θετική τάση συνεχιστεί, η τιμή του Bitcoin μπορεί να καταγράψει άνοδο έως και 50%, αγγίζοντας, δηλαδή, τα επίπεδα των 11.000 δολαρίων, εξηγεί.

Advertisement

«Το Bitcoin βρίσκεται και επίσημα σε bull market», σχολιάζει trader, παρουσιάζοντας το θετικό σενάριο της ανόδου του κρυπτονομίσματος μέχρι τα επίπεδα των 11.000 δολαρίων.

To αρνητικό σενάριο

Ωστόσο ο ίδιος trader προειδοποιεί πως υπάρχει πάντα κίνδυνος και για το αρνητικό σενάριο, εξηγώντας πως «η πρόσφατη άνοδος μπορεί απλά να αποδειχθεί… χωρίς ουσία, χωρίς στηρίγματα, γεγονός που μπορεί να επαναφέρει πίσω στα επίπεδα των 8.500 δολαρίων το Bitcoin».

Υπενθυμίζεται εδώ ότι παρά την άνοδο των τελευταίων ημερών, το Bitcoin εξακολουθεί να είναι κατά 52% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά των 20.089 δολαρίων (17 Δεκεμβρίου 2017).

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement