Τα 6 βήματα προς την ευτυχία, σύμφωνα με τους Φινλανδούς, τον πιο χαρούμενο λαό στον πλανήτη

Advertisement

Το 2019 η Φινλανδία ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μάλιστα.

Και κάπως έτσι όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που κάνουν οι Φινλανδοί και είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο.

Τι κάνουν και τι θα μπορούσαμε και εμείς με τη σειρά μας να κάνουμε για να φθάσουμε στο επίπεδο της ευτυχίας τους.

Advertisement

Ο επίσημος οδηγός ευτυχίας της Φινλανδίας, σε έξι βήματα, ίσως δείχνει το δρόμο.

Τα 6 βήματα για την ευτυχία, σύμφωνα με τους Φινλανδούς

Βήμα 1: Απολαύστε τη σάουνά σας

Δεν υπάρχει κάτι πιο φινλανδικό από τη σάουνα, είναι τόσο συνυφασμένη με την κουλτούρα των Φινλανδών που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Για τους Φινλανδούς, η σάουνα είναι απαραίτητη σε τακτά χρονικά διαστήματα, και αν για καιρό δεν κάνουν, θα αρχίσουν να αισθάνονται λειψοί. Περιττό να πούμε ότι η σάουνα κάνει τους Φινλανδούς ευτυχισμένους.

Βήμα 2: Βόλτα στο δάσος

Υπάρχει κάτι μαγικό με το δάσος και η φινλανδική ψυχή ήταν πάντα συνδεδεμένη με αυτό. Το πράσινο χρώμα προσφέρει ηρεμία: Το απαλό θρόισμα των φύλλων είναι σαν μουσική. Οι Φιλανδοί αισθάνονται καλά στο δάσος. Το δάσος παρέχει προστασία και ειρήνη.

Advertisement

Βήμα 3: Κολύμπι σε μια τρύπα στον πάγο

Πιστέψτε το ή όχι, το κολύμπι στο παγωμένο νερό είναι μια υπέροχη εμπειρία. Το μυστικό της βουτιάς στο παγωμένο νερό έγκειται στο συναίσθημα που ξεπερνάει το σώμα σου μόλις βγεις από το νερό -μόλις γυρίσεις πίσω στην ξηρά, το σώμα σου αρχίζει να ζεσταίνει και νιώθεις, καλά, χαρούμενος.

Βήμα 4: Μαζέψτε μούρα

Το μάζεμα μούρων είναι κάτι που κάνουν σχεδόν όλοι οι Φινλανδοί, ανεξαρτήτου ηλικίας. Περιπλανηθείτε στο δάσος, βυθιστείτε στις σκέψεις σας, γεμίστε το καλάθι σας με βατόμουρα … είναι μια φινλανδική θεραπεία για την ψυχή.

Μόλις επιστρέψετε το σπίτι, ψήστε μια νόστιμη πίτα με βατόμουρα και φάτε την με γάλα. Τα απλά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Advertisement

Βήμα 5: Απολαύστε το μαγικό φως

Οι αντιθέσεις είναι καθοριστικός παράγοντας της γοητείας της Φινλανδίας, όπου το 24ωρο φως του ήλιου το καλοκαίρι αντικαθίσταται με τις σκοτεινές χειμωνιάτικες μέρες και το φανταχτερό βόρειο σέλας. Το καλοκαίρι στη Φινλανδία είναι μια εκπληκτική εποχή του χρόνου.

Για όσους τολμούν να βρεθούν βορειότερα του Αρκτικού Κύκλου, ο ήλιος δεν δύει καθόλου από τον Μάιο έως τον Αύγουστο -το καλοκαίρι διαρκεί για τρεις μήνες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το βόρειο σέλας λάμπει και διακρίνεται κάθε ξάστερη βραδιά από το Σεπτέμβριο μέχρι το Μάρτιο. Ποιος δεν θα ήταν ευτυχισμένος βλέποντας αυτό το εντυπωσιακό σόου φωτός;

Βήμα 6: Αποκτήστε χώρο

Στη βιασύνη και τη συντριβή της σύγχρονης ζωής, τα απλά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους, όπως ο χώρος, η ησυχία και ο χρόνος.

Advertisement

Ο χώρος για να αναπνεύσετε, ο χρόνος για να ονειρευτείτε – μπορείτε να βρείτε αυτούς τους θησαυρούς στη Φινλανδία, όπου οι λίμνες είναι πολλές και οι άνθρωποι λίγοι.

Πηγή:economistas.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement