Κορωνοϊός: Οι Ρομά στη Λάρισα έστησαν τρικούβερτο γλέντι τη νύχτα της καραντίνας! Βίντεο-ντοκουμέντο

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει ότι οι Ρομά στη συνοικία Νέα Σμύρνη της Λάρισας έστησαν γλέντι το πρώτο βράδυ της καραντίνας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού δείχνει τις ιδιαίτερες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχές.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το onlarissa.gr – η λήψη του έγινε σήμερα τα ξημερώματα, δηλαδή ενώ είχε ξεκινήσει η καραντίνα στην περιοχή με κυβερνητική απόφαση – οι Ρομά γλεντούν ανενόχλητοι αγνοώντας επιδεικτικά την κρισιμότητα της κατάστασης!

Αυτό εξάλλου είχε πει πολλάκις τόσο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης που σε πρόσφατη δήλωσή του είχε μιλήσει για “ιδιαίτερο τρόπο διαβίωσης” και είχε παραδεχθεί πως “οι γάμοι δεν έχουν σταματήσει… και οι γάμοι των Ρομά σημαίνουν τρεις μέρες με γλέντια και νταούλια».

Τα μηνύματα από κατοίκους της Νέας Σμύρνης έρχονται σαν… βροχή το τελευταίο διάστημα ακριβώς για τον ίδιο λόγο, γιατί σε μία πόλη που τηρεί ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, δίπλα στις πόρτες τους αντιμετώπιζαν τέτοιες συμπεριφορές.

Οι κάτοικοι από μέρες καταγγέλλουν ότι ενώ τηλεφωνούν στην αστυνομία, η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως “δεν μπορεί να κάνει κάτι”. Έτσι, ένας εξ’ αυτών αποφάσισε να μεταδώσει “ζωντανά” στα social media το γλέντι σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των περιπολικών.

Πηγή:iefimerida.gr

Δείτε και αυτά: