Η McLaren αναζητά χρηματοδότηση, βάζοντας την έδρα και τα ιστορικά της αυτοκίνητα ως εγγύηση

Advertisement

Η McLaren εξετάζει διάφορες επιλογές χρηματοδότησης για να καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές από την Αγγλία, η βρετανική εταιρία επιδιώκει να συγκεντρώσει έως και 275 εκατομμύρια λίρες (€308.820.000), και για τον λόγο αυτό έχει βάλει ως εγγύηση τις εγκαταστάσεις της στο Woking, καθώς και μια εκτεταμένη συλλογή ιστορικών αγωνιστικών της αυτοκινήτων.

Η McLaren, συμβουλευόμενη την JP Morgan, θα μπορούσε να συγκεντρώσει τα χρήματα με τη μορφή νέων ομολόγων με χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από υφιστάμενους ή νέους ομολογιούχους.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών μέσω, η McLaren έκανε αίτηση για δάνειο 150 εκατομμυρίων λιρών από την βρετανική κυβέρνηση, αλλά αυτή απορρίφθηκε στις αρχές Μαρτίου.

Η McLaren ήταν η πρώτη ομάδα της Formula 1 που έδωσε αναγκαστική άδεια στο προσωπικό της, στις αρχές Απριλίου, λόγω του νέου κορωνοϊού, με τους Lando Norris και Carlos Sainz, μαζί ανώτερα στελέχη της διοίκησης, να δέχονται μείωση αποδοχών.

Ο όμιλος McLaren, που περιλαμβάνει την αυτοκινητοβιομηχανίας και το τμήμα εφαρμοσμένης τεχνολογίας, απασχολεί περίπου 3.700 άτομα, εκ των οποίων τα περίπου 850 να εργάζονται για την ομάδα της F1.

Πηγή:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement