«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στη ρεμδεσιβίρη ως θεραπείας του κορονοϊού

Αποφασιστικές κινήσεις από την ΕΕ

Advertisement

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα «άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση» στο αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα covid-19.

«Δεν θα φεισθούμε καμίας προσπάθειας να αποκτήσουμε αποτελεσματικές θεραπείες ή εμβόλια κατά του κορονοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Η σημερινή παροχή άδειας κυκλοφορίας στο πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της covid-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά αυτού του ιού», πρόσθεσε.

Advertisement

Αποφασιστικές κινήσεις από την ΕΕ

«Δίνουμε την άδεια λιγότερο από ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αντιδρά γρήγορα μόλις διατίθενται νέες θεραπείες», επεσήμανε η Κυριακίδου.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι βασική προτεραιότητα της Κομισιόν και για τον λόγο αυτό τα στοιχεία για τη ρεμδεσιβίρη εξετάστηκαν σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε η Ευρωπαία επίτροπος.

Η άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ κανονικά χρειάζονται 67 ημέρες.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement