Πήγε σε «πάρτι Covid» πιστεύοντας ότι ο κοροναϊός είναι ψέμα και πέθανε

Advertisement

Μια ασθενής στα 30 της χρόνια πέθανε από κοροναϊό μετά την παρουσία της σε «COVID πάρτι» στο Σαν Αντόνιο στο Τέξας.

Σύμφωνα πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα insider.com, πριν από τον θάνατο της ασθενούς, η ίδια πίστευε ότι ο ιός ήταν ψέμα και σκόπιμα παρευρέθηκε σε χώρο με μολυσμένο άτομο.

«Επρόκειτο για πάρτι που διοργανώθηκε από κάποιον που είχε διαγνωστεί με Covid και το σκεπτικό ήταν να δουν αν ο ιός είναι πραγματικός και αν κάποιος θα μολυνθεί» δήλωσε στο WOAI NBC News η Δρα Τζέιν Απλμπάι, διευθύνουσα σύμβουλος της κλινικής Methodist και του παιδικού νοσοκομείου Methodist.

Advertisement

«Λίγο πριν πεθάνει, η ασθενής κοίταξε την νοσοκόμα για μια τελευταία φορά και είπε: ‘Νομίζω ότι έκανα λάθος, νόμιζα ότι ήταν ψέμα, αλλά τελικά δεν ήταν’» πρόσθεσε η Απλμπάι.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις

Η ίδια αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το περιστατικό ώστε να τονίσει τους κατοίκους της κομητείας Μπεξάρ να αντιμετωπίσουν την πανδημία σοβαρά – κυρίως οι νέοι, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι δεν μπορούν να επηρεαστούν από τον κοροναϊό.

«Δεν κάνει διακρίσεις και κανένας από εμάς δεν είναι αήττητος. Δεν θέλω να προκαλέσω ανησυχία αλλά προσπαθούμε να μοιραστούμε μερικά αληθινά παραδείγματα για να βοηθήσουμε την κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι ο ιός είναι πολύ σοβαρός και μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα. Πρόκειται για ανησυχητική αύξηση από ένα θετικό δείκτη στο περίπου 5% που είχαμε πριν από μερικές εβδομάδες» πρόσθεσε.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement