28η Οκτωβρίου: Αυτός είναι ο πιλότος της «Ζευς» που συγκίνησε τους Ελληνες [βίντεο]

Advertisement

Ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης από τα Χανιά ήταν ο πιλότος ο οποίος έστειλε το συγκλονιστικό μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου από το μαχητικό της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας.

O επισμηναγός (Ι) Δ. Βολακάκης είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000.

Το 2006, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ ενώ το δύο χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Advertisement

Από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει πάνω από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε F-16.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επισμηναγός είχε στείλει μήνυμα σε όλη την Ελλάδα και την περσυνή χρονιά για την εθνική επέτειο πραγματοποιώντας απαιτητικούς και εντυπωσιακούς ελιγμούς με το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το φετινό του μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου ήταν το εξής:

«Ελληνίδες, Έλληνες. Από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ.

Advertisement

Ένα μήνυμα που θυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες ελληνικές ψυχές. Ψυχές τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους, ριψοκίνδυνες εν γνώσει τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες. Χρόνια πολλά, Ελλάδα!».

Πηγή:iefimerida

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement