Λονδίνο: Εκατοντάδες άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν στα Harrods, εικόνες συνωστισμού

Η αστυνομία έκανε τέσσερις συλλήψεις

Advertisement

Εκατοντάδες άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν στα Harrods, στο Λονδίνο, το Σάββατο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν χαοτικές σκηνές και να γίνουν τέσσερις συλλήψεις.

Το πλήθος προσπάθησε να μπει στο πολυκατάστημα, ενώ υπήρξε μεγάλος συνωστισμός στους δρόμους έξω από τα Harrods, περιγράφει η Daily Mail.

Επρόκειτο για εκατοντάδες νέους ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Advertisement

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο και έγιναν τέσσερις συλλήψεις, για συμπλοκή και για παραβίαση των κανονισμών που έχει υιοθετήσει η Βρετανία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Advertisement

Αργότερα, το πλήθος διαλύθηκε, αλλά παρέμεναν ομάδες ανθρώπων που στέκονταν κοντά ο ένας στον άλλον.

Σε ανακοίνωση, η Μητροπολιτική Αστυνομία ότι εκλήθη περίπου στις 13:09 στο σημείο, λόγω αναφορών για ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που προσπαθούσαν να μπουν σε κατάστημα. Ακόμη ανέφερε ότι έγιναν τέσσερις συλλήψεις και πως στη συνέχεια διαλύθηκε το πλήθος.

Επίσης, σύμφωνα με την Daily Mail, το βράδυ του Σαββάτου αρκετοί συγκεντρώθηκαν στο Covent Garden.

Advertisement

Αρκετοί είχαν συγκεντρωθεί γύρω από μουσικό του δρόμου, κάποιοι κρατούσαν ποτά και χόρευαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μετά την άρση του δεύτερου εθνικού lockdown, η Βρετανία έχει προχωρήσει σε ένα σύστημα με τρεις κλίμακες κινδύνου, στις οποίες διαφοροποιούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Το Λονδίνο είναι στην κατηγορία 2, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να συναναστρέφονται σε εξωτερικούς χώρους με άτομα με τα οποία δεν διαμένουν μαζί, αρκεί να τηρείται ο κανόνας των συναθροίσεων έως έξι ατόμων.

Πηγή:lifo

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement