Η Άγκυρα τα βάζει και με το Όσλο: Ζητά να αφαιρεθεί πίνακας υπέρ των γυναικών που είναι σε δημόσιο κτήριο

Advertisement

Επίθεση στον δήμο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, του Όσλο, εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή μία ζωγραφιά σε δημόσιο κτήριο της πόλης σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών.

Όλα ξεκίνησαν από την επιλογή του δήμου να κοσμήσει έναν τοίχο κτηρίου που ανήκει σε αυτόν, με έναν πίνακα που απεικονίζει γυναίκες πολεμίστριες από το Κουρδιστάν με την επιγραφή «Μία κοινωνία δεν μπορεί ποτέ να είναι ελεύθερη χωρίς την απελευθέρωση των γυναικών», η οποία αποδίδεται στον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Το έργο είναι δημιούργημα της καλλιτέχνιδας Gelawesh Waledkhani η οποία κατάγεται από το ιρακινό Κουρδιστάν.

Advertisement

Η εικόνα έκανε τον γύρο των social media με αποτέλεσμα τελικώς να παρέμβει η Τουρκία η οποία εκφράζει την αντίθεσή της με την επιλογή του Δήμου του Όσλο.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταφέρεται κατά του Δήμου με ένα κείμενο που προσπαθεί να καταδείξει τον ρόλο του ΡΚΚ το οποίο η γείτονα έχει χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕξ κάνει λόγο προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας και για συνεχιζόμενη παρόμοια στάση του δήμου του Όσλο παρά τα διαβήματά του και συνεχίζει λέγοντας πως το ΡΚΚ έχει αφαιρέσει την ζωή περισσοτέρων από 40.000 ανθρώπων.

Advertisement

Παράλληλα η Άγκυρα αναφέρεται και στο PYD / YPG, παρακλάδι του ΡΚΚ το οποίο δραστηριοποιείται στην Συρία και στο οποίο αποδίδει κακομεταχείρηση των γυναικών, ενώ ζητά να σταματήσει η συγκεκριμένη δράση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement